Coronavirus

Sundhedsstyrelsen går tilbage til at anbefale mindst én meters afstand

Ved sang, råb og fysisk anstrengelse anbefales det fortsat at holde afstand på mindst to meter på grund af øget risiko for smittespredning.

Som udgangspunkt skal vi holde mindst én meters afstand - og når det er muligt, og når der er særlig risiko for smitte, så hold to meters afstand til hinanden.

Sådan lyder en opdateret anbefaling ifølge Sundhedsstyrelsen.

Dermed går myndighederne tilbage til at anbefale den afstand mellem personer i det offentlige rum, som gjaldt i begyndelsen af epidemien.

I maj 2020 blev afstandskravet sænket fra to til én meter i forbindelse med genåbningen, men 5. januar valgte de danske sundhedsmyndigheder at ændre anbefalingen, som blev hævet to meter.

Sang og dans kræver to meters afstand

Den nye anbefaling skyldes den gode kontrol med epidemien, og den kommer i forbindelse med den aftalte fremrykning af genåbning 21. april.

- Ved sang, råb, fysisk anstrengelse og i andre situationer, hvor der er øget risiko for smittespredning, anbefales det fortsat at holde mindst to meters afstand. Desuden anbefales personer, som er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19, også til at holde mindst to meters afstand til andre, lyder det i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er man desuden blevet klogere på, hvilke forhold der har betydning for reduceringen af smittespredning.

Myndighederne giver disse seks råd til forebyggelse af smittespredning:

  • Hold to meters afstand når muligt og altid mindst én meter. Undgå håndtryk, kys og kram
  • Hvis du får symptomer, så bliv hjemme og bliv testet
  • Luft ud og skab gennemtræk og undgå at være for mange sammen
  • Host og nys i ærmet
  • Husk at vaske hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved