Coronavirus

Horesta: Der er brug for en endnu hurtigere genåbning

Organisationen for hoteller og restauranter er kun nogenlunde tilfreds med politisk forlig om genåbning.

Det er sund fornuft at åbne mere op, men bekymringerne er langt fra væk.

Sådan lyder det fra hotel- og restaurationsbranchens organisation Horesta, efter et politisk forlig om genåbning er faldet på plads natten til fredag.

- Det er sund fornuft at åbne mere op og slække på nogle af de meget skrappe krav, turisme- og oplevelseserhvervet havde udsigt til at skulle åbne under, siger organisationens administrerende direktør, Katia K. Østergaard, i en kommentar til aftalen.

Men brancherne har det stadig svært, understreger hun:

- Vi kan fortsat kigge ind i en periode, hvor vi er underlagt så stramme restriktioner, at det bliver svært at trække vejret, siger Horestas administrerende direktør, Katia K. Østergaard.

Vil have coronapasset droppet helt

Krav om fremvisning af coranapas ved indendørsservering bør ifølge Horesta fjernes, og forsamlingsloftet bør hæves yderligere, end partierne bag forliget er blevet enige om.

Til gengæld er Horesta tilfreds med, at et krav om at fremvise coronapas ved udendørsservering er fjernet, samt at åbning for indendørsservering er flyttet frem til 21. april.

- Vi er blevet imødekommet på en række af de ønsker og forslag, vi har fremsat. Det er positivt, men det er der i dén grad også brug for. Hovedparten af virksomhederne i erhvervet har lige nu en omsætning på mindre end en femtedel af det normale, og sådan har det været i månedsvis, siger Katia K. Østergaard.