Coronavirus

Chef i Lægemiddelstyrelsen faldt om under pressemøde

Midt under et pressemøde fik en af deltagerne et ildebefindende og faldt om.

På onsdagens pressemøde om vaccinesituationen i Danmark faldt Enhedschef i Lægemiddelstyrelsen Tanja Erichsen pludseligt om, mens Søren Brostrøm talte.

TV 2s reporter Mads Frimann, der er til stede ved pressemødet, oplyser, at det tilsyneladende var et ildebefindende, der var årsagen til, at Tanja Erichsen faldt om.

Hun blev hurtigt tilset af blandt andre Søren Brostrøm og kunne efter kort tid rejse sig og forlade lokalet til fods.

Lægemiddelstyrelsen: Tanja Erichsen har det godt efter omstændighederne

I et opslag på Twitter bekræfter Lægemiddelstyrelsen, at Tanja Erichsen besvimede under pressemødet, og at hun efter omstændighederne er okay.

- Hun tager for en sikkerheds skyld en tur med ambulancen til skadestuen for at blive tjekket, skriver styrelsen.

Pressemødet i Eigtveds Pakhus er genoptaget igen klokken 15.

Danmark stopper med at vaccinere med AstraZeneca

På pressemødet kom det blandt andet frem, at Danmark som det første land i Europa helt stopper med at vaccinere med AstraZenecas vaccine.

De cirka 149.000 personer, der har modtaget første stik med en vaccine fra AstraZeneca, vil "senere" blive tilbudt en anden vaccine, oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsens beslutning betyder, at alle bookede tider og invitationer til vaccination med vaccinen fra AstraZeneca bliver aflyst.

De personer, der har modtaget den første vaccination med AstraZeneca, vil senere modtage tilbud om vaccination med en anden vaccine, lyder det.

På pressemødet oplyser Søren Brostrøm, at det ikke er udelukket, at Danmark igen genoptager brugen af Astra-Zeneca på et senere tidspunkt.

TV 2 har valgt ikke at bringe billeder af enhedschefens ildebefindende.