Coronavirus

663 nye tilfælde af coronavirus i Danmark

Antallet af indlagte er steget til over 200.

Der er konstateret 663 nye tilfælde af coronavirus i Danmark det seneste døgn. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut.

De nye tilfælde er fundet på baggrund af 185.565 prøver. Det giver en positivprocent på 0,36. Alle tal er baseret på PCR-test i halsen.

Dermed ser det indtil videre ikke ud til, at den foreløbige genåbning af samfundet har haft nogen større effekt i smittetallene.

- Selvom vi har genåbnet lidt, så er det ikke begyndt at stige voldsomt. Så jeg synes godt, at vi kan fortsætte en forsigtig genåbning af samfundet, siger Svend Ellermann-Eriksen, der er ledende overlæge på Mikrobiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital og forsker i virus, til Ritzau.

Over 200 indlagte

Antallet af indlagte er steget med 7, så der nu er 204 indlagte med covid-19. Heraf er 41 i intensivbehandling og 29 i respirator.

Det seneste døgn er der registreret ét nyt dødsfald. Dermed er 2447 nu døde med coronavirus i Danmark.

Samtidig har Danmark fået én vaccine mindre vaccine i kampen med covid-19, da Sundhedsstyrelsen har besluttet at tage vaccinen fra AstraZeneca ud af det danske vaccinationsprogram.

Det betyder, at vaccinekalenderen udskydes tre uger, så alle over 50 år nu forventes at være færdigvaccineret i sidste uge af juni.