Coronavirus

Feriepenge kommer byggebranchen til gode, men behovet er der ikke, siger tømrermester

Ifølge Nicolai Wammen er der fokus på, hvordan man kan sikre, at oplevelsesbranchen kommer godt igennem krisen.

Jan Aabildgaard, der er tømrermester, har haft travlt siden coronavirussen gjorde sit indtog i Danmark.

- De første 14 dage ringede telefonen ikke så meget, men så gik det helt amok. Og det har det gjort lige siden, hvor vi har måtte arbejde over for at følge med. Så vi har rigeligt at se til, siger han til TV 2.

Og håndværkerne ser ud til at fortsætte med at have travlt.

En måling som Megafon har foretaget for TV2, viser nemlig, at en stor del af milliarderne fra de indefrosne feriepenge skal bruges på boligen.

Tendensen skaber bekymring hos to økonomer, som TV 2 har talt med, som peger på, at andre brancher er mere trængende end byggebranchen.

Minister tror på, at pengene bliver bredt fordelt

- Jeg tror, at rigtig mange danskere, når de får udbetalt deres feriepenge, også vil gemme nogle af dem på at gå på restaurant eller tage på et kroophold eller nogle af de andre oplevelser, som vi alle trænger til, siger Nicolai Wammen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) tror dog på, at de over 29 milliarder kroner, der er blevet udbetalt til danskerne fra de indefrosne feriepenge, vil blive fordelt bredt i det danske samfund.

Også selvom nedlukningen på grund af coronavirussen gør, at flere dele af oplevelsesbranchen ikke kan få glæde af milliarderne i øjeblikket.

- Jeg tror, at rigtig mange danskere, når de får udbetalt deres feriepenge, også vil gemme nogle af dem på at gå på restaurant eller tage på et kroophold eller nogle af de andre oplevelser, som vi alle trænger til, siger Nicolai Wammen.

Af Megafon-målingen fremgår det, at rejser og oplevelser og restaurantbesøg ligger lige efter boligforbedring på listen over, hvad danskerne vil bruge feriepengene på.

Ifølge Nicolai Wammen er der også fokus på, hvordan man kan sikre, at oplevelsesbranchen kommer godt igennem krisen.

- Det er et af de steder, der er allermest trængt, og hvor der er brug for hjælp, siger Nicolai Wammen.

Han oplyser desuden, at man arbejder på nogle gode initiativer, som kan være med til at hjælpe de virksomheder, der har haft det sværest ind til økonomien er hel i gang igen.

Træls at sige nej til kunder

Tømrermester Jan Aabildgaard mener også, at der burde være mere fokus på de brancher, der lider under krisen frem for eksempelvis byggebranchen.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at man kigger vores vej. Men vi har faktisk ikke behov for det. Jeg synes, det ville være bedre, hvis man hjælper restaurationer, hoteller og feriebranchen, og hvem der ellers er hårdt ramt, siger han.

Som det ser ud i dag, er han tvunget til at sige nej til kunder, fordi han har for travlt.

- Det er skide træls, når der er nogle, der ringer og vil have lavet noget, og man er nødt til at sige nej, siger han.