Coronavirus

Antallet af indlagte stiger til det højeste i en måned

De danske sundhedsmyndigheder forventer, at antallet af indlagte vil stige i forbindelse med genåbningen.

Det seneste døgn er antallet af indlagte med coronavirus på danske hospitaler steget i en grad, at der nu er tale om højeste antal coronapatienter i en måned.

Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Antallet af indlagte er det seneste døgn steget med 18 til 237, og det er det højeste siden 1. marts.

Derudover er 614 personer konstateret smittet med coronavirus det seneste døgn, og tre personer er døde, mens de var syge med covid-19.

Forventelig stigning

Ifølge ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet Åse Bengård Andersen er det ikke overraskende, at flere personer nu indlægges.

- Det begynder at passe med tiden fra, at man løsnede grebet, til der kommer mere smitte og nogle udvikler sygdom. Afregningen kommer 14 dage senere, så det er forventeligt nok, siger hun.

- Det er ikke bekymrende endnu, men det havde været rarere at se det gå den anden vej. Det viser, at det er vigtigt at få vaccineret, for ellers vil det blive ved med at drille os, siger Åse Bengård Andersen.

Hun fortæller, at hospitalerne har blikket stift rettet mod indlæggelsestallene, fordi man er i et kapløb for at få vaccineret flest muligt, inden mere smitte spreder sig. - Vi følger det nervepirrende dag for dag, fordi det er et kapløb med vaccinationsprogrammet. Vi håber, det holder med de ekstra leverancer.

- Jo flere, der er smittet ude i samfundet, jo større risiko er der for, at de rammer et sårbart menneske derude, der er nødt til at blive indlagt. Vi er ikke oppe i noget, der minder om det kritiske, vi var engang, men vi er alligevel nødt til at passe på, indtil vi har fået overtaget på vaccinefronten, siger hun.

Flere indlagte efter genåbning

Selv om antallet af indlagte er steget, er antallet kun på omkring en fjerdedel af, hvad det lå på, da sygehusene var mest belastede med coronapatienter i starten af januar.

Og mens det samlede antal indlæggelser er steget, er der færre af de mest behandlingskrævende patienter.