Coronavirus

Borgere i københavnsk bydel opfordres til at lade sig teste hurtigst muligt

Den brasilianske variant frygtes at være mere smitsom og have mindre følsomhed over for vacciner.

Københavns Kommune opfordrer alle borgere på ydre Østerbro til at lade sig teste hurtigst muligt.

Det skyldes, at der er fundet enkelte tilfælde af den brasilianske virusvariant i det nordvestlige område af ydre Østerbro. Det har Styrelsen for Patientsikkerhed tirsdag informeret kommunen om.

- I en by, hvor vi bor så tæt som i København, er det altid bekymrende, når vi får en af de her mutationer indenfor, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) til TV 2 tirsdag aften.

Hvor mange tilfælde der er tale om, kan kommunen ikke oplyse, lyder det fra pressetjenesten til TV 2. Kommunen kan heller ikke oplyse, om tilfældene har forbindelse til hinanden.

Det skyldes, at de nationale myndigheder ikke vil risikere, at man kan identificere dem, der er smittet, skriver Sisse Marie Welling på Facebook.

Sms'er og plakater i opgange

Styrelsen for Patientsikkerhed har intensiveret smitteopsporingen i området og kontakter nære kontakters nære kontakter med henblik på isolation og test.

Der er opsat plakater i de opgange i nærheden af, hvor de smittede bor. Derudover har kommunen også sendt sms'er ud til borgere, der bor i det ramte område.

Borgere med arbejdsgiverbetalt telefon eller taletidskort er det dog ikke muligt at sende sms'er til, skriver Sisse Marie Welling på Facebook.

Bliv testet, københavner 🙏 Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag informeret os om, at de har fundet enkelte tilfælde...

Posted by Københavns Kommune on Tuesday, March 30, 2021

Alle borgere i det ramte område opfordres til at isolere sig, indtil de har fået svar på deres coronatest.

For borgere, der ikke er bosat i det nordvestlige hjørne af ydre Østerbro, gælder sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger om at lade sig teste to gange ugentligt, lyder det fra kommunens presseafdeling.

Den brasilianske variant

Den brasilianske variant, P1, frygtes at være mere smitsom og have mindre følsomhed over for vacciner. Derfor er varianten en af dem, som Statens Serum Institut (SSI) holder særligt øje med.

For tre dage siden, 27. marts, skrev sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter, at der var fundet seks nye tilfælde af den brasilianske variant, hvilket bragte antallet op på ni i alt.

- Vi har to nye smittekæder, som hverken er forbundet med hinanden eller (en, red.) allerede kendt smittekæde. Smittekilden er ukendt, og der er ikke kendt kobling til rejseaktivitet, skrev ministeren.

TV 2 forsøger at få svar på, om de seks nye tilfælde fra i lørdags er dem, der er fundet på ydre Østerbro.

Det første tilfælde af den brasilianske variant blev fundet i Danmark 3. marts. Tilfældet blev fundet i Region Hovedstaden, men nøjagtigt hvor har Styrelsen for Patientsikkerhed endnu ikke oplyst, skriver TV 2 LORRY.

Det blev dog oplyst, at tilfældet formodentlig havde tilknytning til rejseaktivitet.