Coronavirus

Fejl i SSI's smittetal - stor smittespredning var falsk alarm

Statens Serum Institut oplyser til TV 2, at den tekniske fejl, der førte til forkert data i dagens coronatal, nu er rettet.

En teknisk fejl hos SSI resulterede mandag eftermiddag i fejl på figurer og kort i forbindelse med de daglige coronatal.

- Grundet tekniske udfordringer er der flere af figurerne og kortene på dashboardetet, som ikke er retvisende. Der arbejdes hurtigst muligt på en løsning. Nøgletallene er korrekte, siger pressemedarbejder i SSI Lotte Ustrup til TV 2.

Fejlen betød, at Samsø Kommune blev fremhævet som den kommune med højst incidenstal i landet.

Oplysningen om at der var 16 smittede på øen, svarende til 437,8 per 100.000 tilfælde, var altså en fejl, som nu er rettet. Der er fortsat nul smittede på Samsø.

Det er Ishøj Kommune med et incidenstal på 376,2, der topper listen over kommuner med højest incidens. Herefter følger Brøndby Kommune og Høje-Taastrup Kommune med incidenstal på henholdsvis 246,1 og 233,1.

På landsplan er der registreret 679 nye coronasmittede i 138.662 PCR-test.

Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte med corona er mandag steget med 16 til 216.

På landets hospitaler er der nu 216 patienter indlagt med coronavirus. Det er en stigning på 16 personer i forhold til søndagens opgørelse.

Forventet stigning, mener ekspert

Et dødsfald er registreret de seneste 24 timer. Dermed er der nu i alt 2415 personer, der er døde i Danmark, mens de har været smittet med virussen.

Udviklingen er helt som ventet, siger Troels Petersen, der er lektor ved Niels Bohr Instituttet og medlem af en ekspertgruppe i Statens Serum Institut, som fremskriver epidemiens udvikling.

- Vi er på vej svagt opad, men jeg får ikke den tanke, at det er ved at stikke af. Det følger foreløbigt forventningerne meget fornemt.

- Det er udtryk for den kalkulerede risiko, vi har valgt at tage med den begyndende genåbning af samfundet, siger han til Ritzau.

Der er også foretaget 72.402 kviktest siden søndag, oplyser SSI. Her fremgår det imidlertid ikke, hvor mange af testene der har været positive.