Krænkelser på arbejdet

B.T.-chef undskylder for TV 2-tid og beder kvinder kontakte ham, hvis han har krænket dem

Undskyldningen kommer efter søndagens udgave af mediemagasinet 'Presselogen', hvor Michael Dyrby blev konfronteret med sin fortid på TV 2.

B.T.’s chefredaktør, Michael Dyrby, undskylder for sin tid som øverste nyhedschef på TV 2 i årene 2002 til 2015. Det sker i en klumme på hans eget medie.

I klummen erkender han, at han ikke gjorde nok for at komme sexisme og krænkelser til livs.

- Det er pinligt og frygteligt, at vi lod især unge mennesker gå med deres oplevelser for sig selv, for det har været mønsteret, viser de nyeste undersøgelser, skriver han.

Klummen kommer i kølvandet på chefredaktørens optræden i sidste uges udgave af mediemagasinet ’Presselogen’ på TV 2 NEWS.

Her var Michael Dyrby inviteret i studiet for at forklare sin ageren i en krænkelsessag på B.T., som fagbladet Journalisten har afdækket, hvor otte studentermedhjælpere havde oplevet krænkende adfærd fra deres redaktør.

Men søndagens ’Presselogen’ tog undervejs en drejning, da Politikens chefredaktør Anne Mette Svane konfronterede Michael Dyrby med hans tid som nyhedsdirektør på TV 2.

Tre spørgsmål, men intet svar

Anne Mette Svane stillede Michael Dyrby tre spørgsmål om hans rolle i kulturen på TV 2.

  • Var du selv en del af problemet?
  • Er der noget, du fortryder?
  • Har du misbrugt din magt over for kvinder på TV 2?

Her lød svaret fra Michael Dyrby:

- Jeg synes ikke, stedet er her, hvor jeg skal sidde og involvere mig selv i de spørgsmål. Jeg er blevet inviteret til at diskutere den sag, der har været på B.T.

Dyrby erkender dog nu, at han burde have svaret på spørgsmålene, og det er netop, hvad han gør i sin klumme på sit eget medie.

Her erkender han blandt andet, at han var en del af problemet, og at han er ”overvældet” af de mange MeToo-sager, som nu er kommet frem på TV 2 og i mediebranchen.

Han skriver videre, at han fortryder, at flere medarbejdere i hans tid som chef følte sig udsat for krænkelser.

Og så skriver han, at han ”er af den overbevisning”, at han ikke har ”krænket nogen direkte”.

Inviterer eventuelt krænkede kvinder til samtale

Samtidig med at B.T. udgav chefredaktørens klumme, lod han sig interviewe i mediets eget mediemagasin ’Q&co’, hvor vært Henrik Qvortrup spurgte, om der findes kvinder, der har grund til at føle sig krænket af Michael Dyrby.

Her lød svaret, at han ikke mener, at han har krænket nogen direkte, men ”der er jo to oplevelser af en sag.”

Michael Dyrby kom samtidig med en opfordring til kvinder, der eventuelt skulle have følt sig krænket af ham:

- Så synes jeg, de skal henvende sig til mig. Så vil jeg meget gerne mødes med dem og undskylde og lære og forstå.

I mediemagasinet ’Q&co’ sagde Michael Dyrby også, at han selv har været en del af en kultur på TV 2, hvor chefer og medarbejdere festede sammen og indgik i forhold på kryds og tværs.

Derfor ville TV 2 gerne have spurgt Michael Dyrby, om han selv har haft en upassende relation til en underordnet, men det har ikke været muligt.

TV 2 ville også gerne have haft spurgt Michael Dyrby, hvad en ”direkte” krænkelse er, og om han fortryder nogen handlinger over for ansatte i sin tid på TV 2.

Michael Dyrby har dog ikke ønsket at stille op til interview med TV 2, men henviser i stedet til sin klumme på B.T.

Du kan se søndagens udgave af 'Presselogen' her.