Coronavirus

Antallet af indlagte stiger med to

Positivprocenten ligger på 0,28, som ligner niveauet i den seneste uge.

Der er bekræftet 863 nye smittede med coronavirus det seneste døgn. I alt er der foretaget 312.141 test. Det giver en positivprocent på 0,28, som cirka er på niveau med den sidste uge.

Antallet af indlagte stiger med to, så der nu i alt er 216 indlagt med coronavirus. Af disse ligger 46 på en intensiv afdeling, og 28 ligger i respirator.

Det er fjerde dag i træk med flere indlagte. Der er derudover registreret to nye dødsfald.

Spørger man Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen og tidligere vicedirektør for Hvidovre Hospital, er det nu særligt vigtigt at have opmærksomhed på smitten.

- Det er et jævnt stigende smittetal, vi ser, og det er, hvad man kan forvente. Det er en påmindelse om, at man skal huske, at smitten ikke er ude af landet, siger han.

- Vi skal i den optimisme, der har være om genåbning, huske, at smitten pludseligt kan eksplodere - fuldstændig ligesom i vores nabolande, siger han.

Derfor henstiller han til, at folk fortsat skal være opmærksomme på at overholde retningslinjerne. Særligt, mener han, er det vigtigt ikke at mødes flere, end hvad der er tilladt indendørs.

5,7 procent er færdigvaccineret

Der er også nogle få smittetilfælde med den sydafrikanske variant. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver på Twitter, at der er registreret yderligere seks tilfælde af varianten, så Danmark nu har nået 40 tilfælde.

På vaccinationerne går det ikke helt så hurtigt frem som tidligere, hvilket skal ses i lyset af, at AstraZeneca-vaccinen er sat på pause.

Det seneste døgn har 6312 personer fået første vaccinestik, mens 7683 er blevet færdigvaccineret.

I alt har 647.000 danskere fået første stik med en coronavaccine, mens 331.561, eller 5,7 procent af befolkningen, er færdigvaccineret.