Samfund

Ekstra Bladet lukker anonymt kommentarspor: Det bidrager ikke med noget som helst godt

Tonen i debatter på nettet er "dybt problematisk," siger chefredaktør.

Fra søndag morgen er det ikke længere muligt at kommentere artikler på Ekstra Bladets 'nationen!'.

Det siger chefredaktør Kristoffer Eriksen i Presselogen på TV 2 NEWS.

- Vi skal ikke have det her anonyme, mærkelige sted, hvor man kan sidde og kalde sig 'tørstigmunk89' og så bare fyre den af med injurier, racisme og sexisme og alt sådan noget. Det bidrager ikke med noget som helst godt, siger Eriksen, der er en af to chefredaktører på avisen.

"Dybt problematisk" tone

Den anden chefredaktør hedder Pernille Holbøll, og til Ekstra Bladet siger hun, at en af bevæggrundene er en nylig Megafonundersøgelse fra TV 2.

Undersøgelsen viser, at 68 procent af danskerne afholder sig fra at deltage i debatter og samtaler på sociale medier, fordi de synes, at tonen er for hård.

Det kalder hun "dybt problematisk".

Det er stadig muligt at kommentere opinionsartikler på Ekstra Bladets hjemmeside, men det kræver, at man skriver sit fulde navn.

Initiativet kommer heller ikke til at betyde, at debatten under Ekstra Bladets artikler nødvendigvis forsvinder til evig tid, siger Kristoffer Eriksen:

- Debatten er jo ikke fri, når den er anonym. Så er den faktisk det modsatte. Det er fint med en frisk debat og rå tone, men det skal foregå med eget ansigt og navn, før det kan bruges til noget som helst. Så har man også mulighed for at stille de folk til ansvar, der skriver meget grove ting.

Ifølge Ekstra Bladet vil chefredaktionen i den kommende tid arbejde med at styrke debatstoffet i både den trykte og digitale udgave af avisen.