Elev rakte 'fuck' på Mette Frederiksens billede: - Jeg er ikke fan af hende

Statsministeren delte et billede fra et skolebesøg på sine sociale medier, men burde nok have tjekket det en ekstra gang.

Mette Frederiksen takkede for et godt besøg med højt humør på Bavneskolen i Dalby på Midtsjælland med et billede på sine sociale medier.

- Tak for et utrolig dejligt besøg her til formiddag. Hvor er det skønt at opleve både børn og lærere, der bare er glade for at være tilbage i skole, skrev hun.

Men det var ikke alle, der var lige glade for besøget. For lige til højre for statsministeren kan man se Nick Larsen med en strakt langfinger lige ind i kameraet.

- Det er jo ikke til hende specifikt. Det var bare en impulsiv handling, men jeg havde da ikke specielt meget lyst til at få hende på besøg, siger den 15-årige, der går i 9.A, til TV 2.

Internt brug

Da Nick Larsen udtrykte sin stille protest mod regeringens coronahåndtering og de næsten fem måneder, han har været hjemsendt fra skole, troede han ikke, at det ville nå ud til hele Danmark.

I stedet troede han egentligt mest, at det bare var til klassen, forklarer han.

- Jeg anede det ikke. Det var min søster og mine venner, der gjorde mig opmærksom på, at det pludselig var alle steder.

Efterfølgende har det spredt sig, og billedet blev på rekordtid til en meget offentlig joke.

- Det er min opfattelse, at hun forsøger at styre hele showet selv, siger han.

Han tilføjer, at han forsøgte at få svar på, hvad personer, der ikke kan tåle vaccinerne, skal gøre, hvis der bliver indført et såkaldt vaccinepas.

- Hun (Mette Frederiksen, red-) sagde, at man godt kan rejse i EU og nogle andre lande. Men så kræver det bare bevis på negative test og isolation og sådan, siger han til BT.

- Jeg har lov til at ytre mig

Responsen har været meget overvældende. Ikke blot er det væltet ind med rosende kommentarer på Facebook og Instagram. Pludselig begyndte folk også at sende penge, gavekort og kurve til den 15-årige.

- Jeg har lov til at ytre mig, ligesom alle andre også har. Og jeg er glad for den respons, jeg har fået, siger Nick Larsen.

Hos hans forældre er der heller ikke andet end støtte til sønnen.

- Det er sejt, at han bruger sin ytringsfrihed til at udtrykke sig, når han får muligheden, og når han mener, at der er noget galt. Skulle man skælde ham ud for at tage en selvstændig beslutning?, siger Tim Larsen, der er far til Nick.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Socialdemokratiet, men det har ikke været muligt ved udgivelsestidspunktet.