Coronavirus

771 personer er smittet med coronavirus

Antallet af indlæggelser falder med fire.

771 personer er blevet smittet med coronavirus det seneste døgn. Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Det er det højeste antal i fem dage. Med til billedet hører dog, at der er kommet svar på rekordmange test.

De smittede er nemlig fundet blandt 307.507 prøver. Opgørelsen dækker både over de PCR-test, der er foretaget i det offentlige, lyntest foretaget af kommunerne på landets skoler og de PCR-test og lyntest, som private virksomheder står for

Det betyder, at positivprocenten er på 0,25.

- Tallene er stabile, og når man retter for, hvor mange test der er udført, og hvilken ugedag det er, bliver det faktisk et endnu mere stabilt resultat, siger Troels Petersen, der er lektor i partikelfysik ved Niels Bohr Instituttet og med i Statens Serum Instituts ekspertgruppe, som laver beregninger om blandt andet genåbning.

Frem til torsdag i sidste uge indgik kun tal for PCR-test foretaget i det offentlige i SSI's opgørelse.

Kontakttallet forbliver det samme som sidste uge

To personer er døde med virussen det seneste døgn.

Antallet af indlagte falder med fire personer. I alt er der nu 207 indlagte med coronavirus. Blandt de indlagte er 43 på intensiv, hvilket er tre flere end mandag. Af de 43 intensivpatienter er 24 i respirator.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver på sin Twitter, at kontakttallet er på 1,0. Det vil sige, at ti smittede smitter ti andre.

- Jeg ved det er hårdt, men det er vores nøgle til at åbne op hurtigere, skriver sundhedsministeren.

De stabile kontakttal de seneste tre uger viser, at der er grundlag for at åbne forsigtigt op for lidt mere. Man skal dog tage med, at genåbning får kontakttallet til at stige, mens foråret forventeligt får det til at falde, mener Troels Petersen:

- Om kontakttallet lige peger på, om man kan genåbne, vil jeg sige, at ja, det kan man, men i et kontrolleret tempo, siger han.