Coronavirus

'Genåbningsfest' aflyst

Arrangører siger, at en lydmand har målt vindstyrken på den plads, demonstrationen skulle finde sted. Det blæser for meget til at sætte scenen op.

Den varslede demonstration og 'genåbningsfest' torsdag i København er aflyst på grund af vejret.

Det oplyser arrangøren, Malue Montclairre fra Frihedsbevægelsens Fællesråd, på Facebook.

- Vi har desværre måtte indse, at det ikke vil være forsvarligt at afholde vores genåbningsfest i dag, fordi det blæser for meget, siger hun i en video på det sociale medie.

Hun forklarer det med, at en lydmand har målt vindstød inde på Thorvaldsens Plads, og "det er ikke forsvarligt at sætte scenen op".

Ifølge Malue Montclairre er en masse busser på vej fra andre steder i landet, og man har været i kontakt med flere af dem. Hun peger på, at det frarådes at vindfølsomme køretøjer passerer Storebæltsbroen, og derfor kan busserne ikke køre over, siger hun.

- Vi ved, at der er rigtig mange, der potentielt ikke får denne her besked, men vi stiller op på Thorvaldsens Plads til de af jer, der ikke når at få den her besked, så I ikke kommer ind på en tom plads.

Hun fortæller, at man flytter arrangementet til et andet tidspunkt.

- Vi giver ikke op så let, men lige præcis vejret kan vi ikke styre, siger Malue Montclairre i videoen.

Tusindvis af tilmeldte

I skrivende stund er 2400 mennesker tilmeldt Facebook-arrangementet ’Genåbningsfesten’. 4800 personer er ’interesserede’.

Arrangementet skulle finde sted på årsdagen for det pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede den første delvise nedlukning af landet.

Musikerne Rasmus Nøhr og Alex Ambrose skulle have optrådt. Begge har dog aflyst deres optræden.

Ifølge Rasmus Nøhr skete det, fordi hans deltagelse til arrangementet har mødt meget modstand, sagde han til TV 2. Ifølge DR har Alex Ambrose ikke givet en årsag til sin aflysning.

Malue Montclairre afviser, at man har haft udfordringer med at sammensætte et program efter aflysningerne.

- Tværtimod har vi mødt endnu mere kærlighed og interesse. Men det ærgrer mig, at kunstnerne har aflyst fordi man har en anden holdning end den officielle, siger hun til TV 2.

Onsdag opfordrede justitsminister Nick Hækkerup (S) folk til at blive hjemme fra arrangementet, da han mente, at det ville være usolidarisk at deltage. Politikernes opfordring har imidlertid ikke spillet ind på arrangørernes beslutning.

- Hvad regeringen måtte mene, er vi ligeglade med, men det er trist at se, hvordan politikerne har hijacket, hvad danskerens syn på samfundssind er, siger hun.

Ekspert: "Helt vanvittigt"

Arrangementet har også mødt kritik fra andre sider end justitsministeren.

Tidligere direktør i Statens Serum Institut Nils Strandberg Pedersen har for eksempel kaldt det "helt vanvittigt". Og Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, mener, at "det er egoistisk, fordi de sætter alt det, vi har kæmpet for, over styr".