Coronavirus

Store butikker må nu have op til 250 kunder

Desuden kan kravet om tidsbestilling fraviges, oplyser Justitsministeriet.

Udvalgsvarebutikker på 5000 kvadratmeter eller derover må fra 15. marts have op til 250 kunder. Før måtte de kun have op til 25 kunder ad gangen.

Desuden fjernes tidsbestilling som krav for butikker på under 10.000 kvadratmeter.

Det oplyser Justitsministeriet tirsdag i en pressemeddelelse.

Lempelsen kommer efter hård kritik fra blandt andet byggekæden Bauhaus.

- Det her er fuldstændig ulogisk. Hvorfor må vi i det mindste ikke bare have 250 kunder inde, ligesom vores konkurrenter må?, har Mads Jørgensen, direktør i Bauhaus blandt andet sagt til TV 2.

Krav om tidsbestilling kan fraviges

Af pressemeddelelsen fremgår det, at "kravet om tidsbestilling kan fraviges, hvis der etableres en anden model, der reducerer risikoen for sammenstimling".

I pressemeddelelsen var der også godt nyt til landets højskole- og efterskoleelever.

Således kan højskoler og efterskoler i hele landet åbne fra 15. marts.

Pressemeddelelsen indeholdt også en række andre initiativer.

  • Afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser i Østjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland kan vende tilbage til undervisning hver anden uge. En lignende model er allerede etableret i Nordjylland og Vestjylland.
  • Elever i 5.-8. klasse og ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser i alle landsdele kan møde til udendørs undervisning én gang om ugen.
  • I grundskolen opfordrer man kraftigt personale og elever til at have et negativt testresultat ved fremmøde, der højest er 72 timer gammel. På ungdomsuddannelserne vil det være et krav.
  • På landets ikke brofaste øer kan grundskoleelever vende tilbage med 100 procent fremmøde efter samme model som på Bornholm.