Samfund

Senderovitz stopper i Lægemiddelstyrelsen med øjeblikkelig virkning

Den tidligere direktør skal i stedet arbejde med data science i Novo Nordisk.

Thomas Senderovitz har valgt at søge nye udfordringer og stopper derfor som direktør i Lægemiddelstyrelsen.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Senderovitz har fået nyt job i Novo Nordisk, og han stopper derfor med øjeblikkelig virkning.

- Efter fem år med et ekstraordinært fantastisk job for en af de bedste lægemiddelmyndigheder i EU er tiden kommet til at give stafetten videre, skriver hovedpersonen selv på Twitter.

Han skal være Senior Vice President hos medicinalgiganten og får ansvar for Data Science, skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Jeg starter nyt job medio maj og har sidste arbejdsdag i dag, lyder det afslutningsvis fra den nu tidligere direktør, som også takker sine kolleger for tiden.

Thomas Senderovitz har været direktør i Lægemiddelstyrelsen siden 2016.

Heunicke takker for samarbejdet

Han er ikke den eneste højtstående direktør i en coronaansvarlig styrelse, der siden pandemiens start har forladt stillingen.

Kåre Mølbak, den tidligere direktør for Statens Serum Institut, forlod stillingen, da han gik på pension i november sidste år.

Thomas Senderovitz har været at finde på adskillige af regeringens coronapressemøder det seneste år, hvor han har fortalt om arbejdet med vaccinerne mod coronavirus.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) takker på Twitter Senderovitz for indsatsen.

- Vi har kæmpet side om side, siden pandemien ramte. Dengang stod det klart, at vaccinerne skulle bringe os mod normalen.

- Med stor faglighed har du været med i de afgørende beslutninger, der har sikret Danmark sikre og effektive vacciner, skriver ministeren.

Mette Aaboe Hansen er konstitueret direktør i Lægemiddelstyrelsen indtil videre.

Hun har bestredet en række chefstillinger internt i styrelsen, hvor hun senest har været faglig direktør for Center for Lægemiddelgodkendelse og Overvågning.