Coronavirus

Region vaccinerer ældre hjemme

Ældre i Region Hovedstaden, der ikke kan tåle transport, kan blive vaccineret hjemme. I Region Midtjylland bliver 5000 borgere nu kontaktet.

Ældre i Region Hovedstaden, der ikke kan tåle at blive transporteret, kan nu få vaccination mod coronavirus hjemme.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. Det drejer sig om ældre fra målgruppe 2 og 3 i vaccinationsplanen.

- Borgerne, der kan blive vaccineret i eget hjem, er blevet visiteret og kontaktet af kommunerne, og det er ikke muligt at bestille tid til denne vaccinationsindsats via telefon eller digitalt, skriver Region Hovedstaden i pressemeddelelse.

Vaccinationen sker i samarbejde mellem regionen, kommunerne og de praktiserende læger. Lægerne får vaccinen fra Region Hovedstadens Apotek, oplyses det.

- Vi gør nu det, at vi i samarbejde med de praktiserende læger og kommunerne nu ruller vaccinen ud i folks hjem, siger Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, til TV 2.

Starter på fredag

Hun oplyser, at det foreløbig er AstraZeneca-vaccinen de ældre, der ikke kan transporteres, vil blive vaccineret med i hjemmet. De ellers vist sig at virke bedst på borgere, der er under 65. Men den kræver ikke opbevaring ved ekstremt lav temperatur.

- Den er bedre end ingen vaccine i den nuværende situation, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Vaccinationen af sårbare ældre borgere i deres eget hjem starter i Region Hovedstaden på fredag, 5. marts.

Også i de øvrige regioner i Danmark er der åbnet mulighed for, at de ældre og sårbare borgere i vaccinationsgrupperne 2 og 3, der ikke kan forlade eget hjem, kan blive vaccineret hjemme.

Region Midtjylland kontakter 5000 borgere

Samtidig vil Region Midtjylland i de kommende dage kontakte 5000 borgere i de to grupper, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Løsningerne bliver både håndholdte og tilpassede og kan for eksempel være hjælp til transport, it-støtte til at bestille tid, vaccination i hjemmet eller måske en aftale om, at vaccinationen kan ske hos en praktiserende læge, siger Anders Kühnau (S), Regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Det er Statens Serum Institut, der forsyner region og kommuner med navne på de personer, der hører til i vaccinationsgrupperne 2 og 3, men som endnu ikke har bestilt tid til vaccination, oplyser Region Midtjylland i pressemeddelelsen.

Initiativet fra Region Midtjylland kommer, efter Region Sjælland i dag oplyste, at man nu vil kontakte 6000 borgere i regionen.

Initiativerne fra de to regioner sker på baggrund af, at mange ældre danskere i de seneste dage har oplevet store besværligheder med at booke tid til vaccination på nettet, selvom de har modtaget en invitation. Problemerne skyldes blandt andet, at der er udsendt langt flere invitationer til vaccine, end der er vaccine til.