Otte anholdt til demonstration mod coronarestriktioner

Demonstranterne er utilfredse med regeringens fortsatte nedlukninger af landet og opfordrer blandt andet folk til ikke at bære mundbind.

Det er forløbet nogenlunde stille og roligt ved en Men In Black-demonstration i København lørdag aften.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Schultz.

Otte er dog blevet anholdt, bekræfter vicepolitiinspektøren overfor TV 2.

En mand blev først anholdt og sigtet for brud på fyrværkeriloven, fordi han ifølge politiet havde medbragt ulovligt fyrværkeri til demonstrationen.

Men da politiet anholdt manden blev han urolig og gjorde udfald mod politibetjentene.

Derfor er han nu blevet sigtet for vold mod politiet.

Op mod 1200 på gaden i København

Desuden er syv personer blevet anholdt for blandt andet vold og for at kaste med fyrværkeri.

Gruppen Men In Black kalder sig også for Sortklædt Modstand. De er utilfredse med regeringens fortsatte nedlukninger af landet og opfordrer blandt andet folk til ikke at bære mundbind.

Flere end 1300 mennesker var tilmeldt demonstrationen på gruppens Facebook-begivenhed. Politiet vurderer, at der i starten var mødt cirka 600 mennesker op til demonstrationen.

Men pĂĄ vejen sluttede flere sig til, siger Rasmus Schultz, og pĂĄ et tidspunkt var der op mod 1200 til stede. Klokken 22.00 nĂĄede demonstrationen RĂĄdhuspladsen.

Stram Kurs-lederen, Rasmus Paludan, dukkede også op til dagens demonstration. Det var dog en kortvarig optræden, der kun varede omkring 20 minutter ved Hulgårds Plads, hvor demonstrationen startede.

Også ved Rådhusparken i Aarhus blev der lørdag demonstreret mod restriktionerne, der skal bremse smitten med coronavirus.

Her var det gruppen Frihedsbevægelsens Fællesråd, der viste sin utilfredshed med regeringens håndtering af coronaepidemien.