Coronavirus

Vaccineplanen skrider: Første stik til 80-84-årige udskydes

Danmark modtager ikke nok mængder af vacciner fra Pfizer og Moderna.

De 80-84-årige må vente yderligere på at blive vaccineret. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Vaccinationskalenderen, der giver et overblik over, hvornår hvilke grupper kan forvente at blive vaccineret, er nemlig blevet justeret, og forventningen om nu at kunne påbegynde vaccinen af gruppe syv, de 80-84-årige, er blevet udskudt.

Nu ventes det først at ske i uge 10.

For får vacciner til de ældste

Danmark modtager nemlig ikke de mængder af vacciner fra Pfizer og Moderna ”som vi kunne ønske os”, skriver Sundhedsstyrelsen.

- Desværre har vi fortsat for få af de vacciner, som skal bruges til de ældste, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Han forklarer, at vaccinationen af de 80-84-årige udskydes for at kunne komme godt igennem med vaccinationen af gruppe fem. Det er personer med særligt øget risiko for at få et alvorligt coronaforløb.

- Og det er lykkedes os at tage et ordentligt ryk fremad. Når ugen er omme, regner vi med, at minimum 50.000 personer vil have fået deres første vaccination,” siger Søren Brostrøm.

Styrelsen oplyser videre, at de fleste borgere i gruppen 1, 2 og 3 vil have modtaget første stik, når vi når udgangen af uge 9.

Det er borgere, der bor på plejehjem. Borgere, som er 65 år eller ældre, og som modtager hjælp i egen bolig. Og borgere, der er 85 år eller ældre.