Samfund

Smitten eksploderer i Vollsmose - incidenstal er mere end dobbelt så højt som i Kolding

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Odense Kommune har endnu ikke valgt at lukke skoler i den coronaramte bydel.

I løbet af to uger er smitten eksploderet i Odense-bydelen Vollsmose.

11. februar havde bydelen en incidens på 153,1, men torsdag i denne uge var tallet steget til 743.7. Til sammenligning har landets hårdest ramte kommune, Kolding, et incidenstal 307,1.

Incidens er antal smittede per 100.000 indbyggere.

Den voldsomme smittespredning har fået Odense Kommune til at sætte en række nye tiltag i gang for at undgå at lukke de to skoler i området – Abildskolen og H.C. Andersen Skolen, oplyser kommunen til TV 2.

Kommunen opfordrer alle elever og lærere på de to skoler til at blive testet i denne uge, og testbiler er blevet kørt ind fra Sjælland for at hjælpe med smitteopsporing.

- Test er det vigtigste greb, vi har til at få et overblik over smittespredningen, men også til at få isoleret borgerne, hvis de er smittet med covid-19, siger Rami Ezzeddine, der er leder af en nyoprettet Taskforce, til TV 2 FYN.

Taskforcen blev oprettet mandag og består udover Rami Ezzeddine, der til dagligt er sikkerheds- og beredskabskoordinator, blandt andet af en skoleleder, børne- og ungelæger, en rehabiliteringsleder, gadeplansmedarbejdere og Boligsocialt Hus. Alle med et stort netværk og kendskab til området.

Derudover sørger kommunen for at informere og kommunikere til samfundet via nøglepersoner i Vollsmose.

- Vi gør meget ud af at fortælle, at smitten nu er tilbage igen efter første bølge. Men den her gang er risikoen for smittespredning større på grund af den britiske variant B117, fortæller Rami Ezzeddine.

Han og kollegaerne har blandt andet også besøgt samtlige dagligvarebutikker i området for at fortælle om smitten.

Odense frygter at blive nyt Kolding

Det er ikke kun i Vollsmose, at smitten er stigende i Odense Kommune.

Generelt oplever kommunen, at flere bliver testet positive for covid-19 i denne uge, og det fik allerede i mandags borgmester Peter Rahbæk Juhl (S) til at advare om, at kommunen var på vej til at ende i en situation, som den man havde set i Kolding.

- Vi vil gerne have, at vi forhåbentlig kan være med i en første bølge i en snarlig genåbning af Danmark efter corona, sagde borgmesteren mandag.

Siden er tallene blevet ved med at stige.

Mandag havde kommunen en incidens på 99,6, og torsdag var den steget til 115,1.

I alt er 235 personer blevet testet positiv i kommunen.