Coronavirus

Flere daginstitutioner lukker efter smitte med britisk variant

Personalet og børn i de ramte institutioner er blevet sendt hjem for at blive testet.

Smitten med den britiske coronavariant spreder sig i Danmark, og nu lukker tre daginstitutioner på Sjælland ned efter fund af mutationen.

Det handler blandt andet om den integrerede daginstitution Rudolf, der ligger på Vesterbro i København, skriver TV 2 Lorry.

Her er en medarbejder blevet testet positiv med den britiske variant.

Samtlige børn og al personalet, som i alt tæller lidt mere end 50 børn og omkring 15 voksne, er derfor ud fra et forsigtighedsprincip blevet sendt hjem for at blive testet.

- Det særlige er, at det er første gang, vi oplever smitte med den britiske variant, ellers ville så mange ikke sendes hjem, siger klyngeleder Anne Jensen til TV 2 Lorry.

Både børn og voksne smittet

B117 er også fundet hos en medarbejder på daginstitutionen Børnehuset Sommerlyst i Helsingør Kommune. Af den grund er stedet blevet lukket ned mandag og tirsdag.

Ifølge TV 2 Lorry har den smittede medarbejder i begyndelsen af sidste uge været i nær kontakt med primært den ene vuggestuegruppe i daginstitutionen, men også medarbejdere og flere børn fra andre børnegrupper. Derfor er alle medarbejdere og alle børn, der har været i dagtilbuddet i sidste uge, nu blevet sendt hjem for at blive til testet.

Samme skæbne lider en daginstitution i Sorø. I torsdags lukkede to ud af fire børnehavestuer i Villa Villakulla ned, fordi en medarbejder blev testet positiv for coronavirus, skriver TV 2 Øst.

I weekenden viste analyser, at vedkommende var smittet med B117, og siden da er tre andre ansatte og to børn blevet testet positiv. Flere af dem med den britiske variant.

Alle institutioner lukket i Kolding

Mandag var også dagen, hvor alle daginstitutioner og skoler i Kolding blev lukket. Det besluttede regeringen i sidste uge på anbefaling fra Styrelsen fra Patientsikkerhed og efter indstilling fra indsatsgruppen.

En stor del af smitten i Kolding Kommune stammer fra skoler og daginstitutioner, hvor den britiske variant har fået godt tag i børnene, og derfor er det skoler og daginstitutioner, der måtte lukke, fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i sidste uge.