Coronavirus

450 personer smittede det seneste døgn

For første gang i en uge stiger antallet af indlagte.

Mandag blev 450 personer registreret smittet med coronavirus det seneste døgn. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Det giver en positivprocent på 0,42.

Fem personer er døde med virussen.

Antallet af indlagte stiger med seks til 254. Det hører dog med til historien, at færre personer bliver udskrevet fra hospitalerne i weekenden, hvilket kan have en effekt på tallet.

Det er første gang i en uge, at antallet af indlagte stiger. 51 coronapatienter er indlagt på intensiv, og 36 får hjælp til at trække vejret af en respirator.

Søndag blev der registreret 496 nye smittede. Positivprocenten lød da på 0,37 procent.

Samme dag blev det meldt ud, at den britiske mutation, der er mere smitsom, havde fået overtaget i den danske smittestatistik og nu står bag over halvdelen af alle danske smittetilfælde.

57 procent af de analyserede prøver fra uge 7 var nemlig med den britiske mutation.

Af den årsag kan vi forvente højere smittetal den kommende tid, vurderer Kasper Karmark Iversen, overlæge ved Herlev-Gentofte Hospital og professor ved Københavns Universitet, overfor Ritzau.

- Kontakttallet for varianten B117 må forventes at holdes over 1, og andelen med B117 stiger. Derfor må vi forvente det samlede kontakttal også vil være over 1 det næste lange stykke tid, siger han til bureauet.

Kontaktallet siger noget om smitteudviklingen. Ligger den på over 1, er epidemien tiltagende.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) plejer at meldte nyt ud om kontakttallet om tirsdagen.

Nyt om restriktioner er på vej

Mandag var den første dag alle skoler og daginstitutioner i Kolding skal holde lukket. Det meldte myndighederne ud fredag.

Og lokale nedlukninger er formentlig noget, vi skal lære at leve med, var meldingen fra Magnus Heunicke på Facebook søndag.

- Vi skal være klar til hurtige lokale nedlukninger, som vi netop nu gør i forbindelse med udbrud i Ishøj og Kolding. Her er jeg klar til at reagere over for andre udbrud, når de viser sig, og jeg vil gerne takke lokalbefolkningen for at hjælpe til med at blive testet og slå smitten ned, skrev han.

Udmeldingen kom samtidig med, at statsminister Mette Frederiksen (S) varslede, at der ville komme nyt om restriktioner og udsigten til en genåbning mandag.

Og selv med den lavere smitte, er det endnu ikke tid til en fuld genåbning, skriver statsministeren i et Facebook-opslag.

- Nu – hvor smitten er lavere – er det stadig eksperternes entydige vurdering, at der ikke er plads til en fuld genåbning. Og derfor giver det ikke på nuværende tidspunkt mening at regne på de restriktioner, der realistisk set ikke kan lempes 1. marts, lyder det.