Coronavirus

496 nye smittede - den britiske variant er nu dominerende

Ifølge en ledende overlæge er det afgørende, at vi laver en forsigtig genåbning.

Det seneste døgn er 496 personer konstateret smittet med coronavirus, og fem har mistet livet med virussen i kroppen.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Antallet af coronarelaterede indlæggelser er uændret og ligger fortsat på 248 på landsplan. 53 personer er indlagt på intensivafdelinger, og blandt dem er 38 i respirator. Det er en stigning på to personer i forhold til lørdagens tal.

Dagens positive prøver er fundet blandt 133.862 test. Det giver en positivprocent på 0,37.

Den britiske variant B117 af coronavirus står nu for 57 procent af de analyserede prøver fra uge 7. I forgående uge var det tal på 46,6 procent.

Virussen er ikke på vej væk

Med de omfattende restriktioner kan det undre, at det ikke er lykkedes at banke smittetallene længere ned, lyder det fra Åse Bengård Andersen, ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet.

- Det understreger jo, at det her er ikke noget, der bare lige går væk.

- Derfor er det set med mine øjne afgørende, at vi får en forsigtig genåbning i bidder, så vi hele tiden kan følge konsekvenserne af de enkelte skridt, siger Åse Bengård Andersen.

Kolding op, Ishøj ned

Mens incidenstallet er faldende i den københavnske vestegnskommune Ishøj, der i forrige uge var den hårdest ramte kommune i landet, fortsætter tallet op i Kolding Kommune, hvor de nu har ramt 300.

Incidenstallet er antallet af smittede per 100.000 borgere.

Kommunen har tidligere oplyst, at en betydelig andel er fundet hos børn og unge.

Den kendsgerning bekymrer overlægen på Rigshospitalet.

- Det kan jo tyde på, at B117-varianten er mere smitsom blandt børn, hvilket er nyt, i forhold til hvad vi har set med de første coronavirus, vi fik til landet.

- Og eftersom der stadig ikke er voldsomt mange voksne, der er vaccineret, kan man jo være bekymret for, at de her børn og unge smitter deres forældre, siger Åse Bengård Andersen.

I alt har 310.006 personer fået det første stik af vaccinen, viser tal fra SSI søndag. Ud af dem har 175.195 personer fået begge stik og anses for færdigvaccineret.