Coronavirus

Regeringen lukker alle skoler og daginstitutioner i Kolding

Over en tredjedel af de smittede i Kolding er børn under ti år.

Alle skoler i Kolding lukker fra på mandag. Det har regeringen besluttet på anbefaling fra Styrelsen fra Patientsikkerhed og efter indstilling fra indsatsgruppen. Lukningen drejer sig om 28 daginstitutioner og 15 skoler i postnummer 6000.

Lukningen gælder foreløbig til og med 28. februar, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Samtidig opfordres alle over 12 år i Kolding til at lade sig teste.

Kolding Kommune har fredag indtaget førstepladsen over kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere.

234 er konstateret smittet den senest uge i Kolding, hvor 11.872 borgere er blevet testet - det giver en positivprocent på 1,97.

Til sammenligning er positivprocenten på landsplan 0,40.

Stor smitte blandt børn

En stor del af smitten i kommunen stammer fra skoler og daginstitutioner, hvor den britiske variant har fået godt tag i børnene, og derfor er skoler og daginstitutioner, der nu må lukke, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

- Situationen i Kolding er alvorlig, og den høje smitte skal hurtigst muligt ned igen. Da smitten især er koncentreret om en række skoler og daginstitutioner, er det derfor nødvendigt at sende de mindste elever hjem igen og at lukke daginstitutioner i byen, siger Magnus Heunicke.

Styrelsen for Patientsikkerhed siger til TV 2, at over en tredjedel af dem, der er blevet smittet i kommunen, er børn under ti år.

- Det er en meget bekymrende stigning, som vi har set i Kolding. For at forsøge at inddæmme smitten har vi anbefalet det her tiltag, siger Charlotte Hjort, der er enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Samtidig har Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at der er risiko for yderligere smittespredning, i forbindelse med at skoleelever og en del børn i dagtilbud skulle vende tilbage fra vinterferie.

- Vi kan ikke vide, om det her allerede har spredt sig. Hvis folk har været til familiesammenkomster med folk uden for kommunen, siger Charlotte Hjort til TV 2.

Der vil være nødpasning for børn, hvis forældre har et pasningsbehov som følge af deres arbejde, og børn med særlige behov er undtaget fra nedlukningen.