Samfund

Benedikte Kiær hængt ud af Ekstra Bladet som ældre mor - nu svarer hun den nybagte far Poul Madsen igen

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, blev på valentinsdag som 58-årig far til sit tredje barn.

Helsingørs konservative borgmester, Benedikte Kiær, er ikke i tvivl om, at danske mænd og kvinder bliver behandlet forskelligt, når de i en høj alder bliver forældre.

- Der er bare forskel på, om man bliver mor eller far, når man er i 40´erne, siger hun til TV 2.

I marts 2018 havnede Benedikte Kiær på forsiden af Ekstra Bladet, da hun i en sen alder skulle være mor for anden gang.

- Borgmester Benedikte Kiær kunstigt befrugtet i udlandet. Gravid som 48-årig, stod der.

Men da avisens chefredaktør, Poul Madsen, for nylig blev far som 58-årig, var tonen på ekstrabladet.dk en noget anden.

- Poul Madsen jubler: Far igen, lød overskriften på netavisen 16. februar.

Facebook skriver chefredaktøren, at han på valentinsdag blev far til en lille velskabt pige med navnet Frieda. Den 58-åriges opslag har fået flere hundrede kommentarer, der lykønsker den nybagte far.

Tillykke med at du er en mand, så du ikke skal gennem den samme udskamningsmølle, som jeg skulle igennem

Benedikte Kiær, borgmester Helsingør Kommune

Mænd undgår udskamning

Nyheden om familieforøgelsen hos Poul Madsen fik samme dag den konservative borgmester til tasterne på Twitter.

På det sociale medie ønskede Bendikte Kiær chefredaktøren tillykke, men samtidig sendte hun en stikpille til chefredaktøren og dennes avisforside for snart tre år siden.

- Dobbelt tillykke! Tillykke med at du skal være far igen. Fantastisk. Og tillykke med at du er en mand, så du ikke skal gennem den samme udskamningsmølle, som jeg skulle igennem. Herunder en rigtig grim forside på din avis, lød ordene.

Benedikte Kiær blev udskammet af Ekstra Bladet, efter at hun i en moden alder var blevet gravid efter fertilitetsbehandling i udlandet.

Den efterfølgende dag lavede avisen et dobbeltopslag med overskriften: "Det er egoistisk at være gravid som 48-årig" efter en rundspørge om danskernes holdning til Helsingør-borgmesterens graviditet.

TV 2 ville gerne have spurgt Poul Madsen, om der bliver gjort forskel på mænd og kvinder, der bliver forældre i en sen alder.

Men Ekstra Bladets chefredaktør er gået på barsel og har ikke ønsket at stille op til interview.

I stedet skriver han i en sms til TV 2:

- Jeg vil gerne ønske Benedikte Kiær tillykke med hendes barn, og at det lykkedes - helt uden forbehold. Det synes jeg egentlig også bare, at hun skulle have gjort til mig. Børn er mirakler, og nu vil jeg nyde min Frieda.

Forskelsbehandling af kønnene

Benedikte Kiær havnede efter eget udsagn i en regulær shitstorm i forbindelse med graviditeten med sit andet barn som 48-årig.

Og hun fortryder den dag i dag, at hun stillede op til interview med Ekstra Bladet.

- Jeg havde ikke regnet med at blive hængt ud i avisen. Det blev jeg kun, fordi jeg er kvinde. Det er et bevis på, at tingene er anderledes, om man bliver forældre i en moden alder som kvinde eller mand, siger Benedikte Kiær til TV 2.

Hun hilser debatten om forskelsbehandling af kønnene velkommen, for hun mener, at der grundlæggende er stor forskel på, hvordan det bliver opfattet, når man bliver mor eller far i en sen alder.

- Hvordan kan det være, at vi stadigvæk mener, at vi kan sende kvinder ud i en regulær shitstorm, men med mænd siger man bare tillykke, lyder det forundret fra Benedikte Kiær.

Ufrivillige aborter

Politikeren blev i 2016 mor for første gang som 46-årig til sønnen Lauge, efter at hun havde været igennem mange ufrivillige aborter og fertilitetsbehandlinger.

Da hun i 2018 annoncerede, at hun sammen med sin mand ventede deres andet fælles barn, modtog parret et brev, hvor de blev beskyldt for at være egoister ved at få et barn i en så sen alder.

I et interview med Femina har Benedikte Kiær påpeget, at mandlige politikere som Martin Lidegaard og Klaus Riskær Pedersen også var blevet forældre samme år.

- Her er der ingen, der sætter spørgsmålstegn ved, om det er synd for barnet. De var endda ældre end mig, lød det fra borgmesteren.