Coronavirus

Coronavarianten B117 er i vækst

Antallet af indlagte er faldet med 17 i forhold til mandagens opgørelse, så der nu er 298 indlagte med coronavirus i Danmark.

Coronavarianten B117 er i vækst, og kontakttallet for den britiske variant er beregnet til 1,25.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

På landsplan er B117 fundet i 45 procent af de analyserede prøver i uge 6, skriver han.

Kontakttallet - der tidligere blev kaldt smittetrykket - for coronavirus generelt - inklusive varianter - er beregnet til 0,9. I forrige uge blev det opgjort til 1,0. De to kontakttal er beregnet på forskellige måder og kan derfor ikke direkte sammenlignes.

Det seneste døgn er 384 danskere registreret smittet med coronavirus. De smittede er fundet blandt 95.939 prøver. Det oplyser Statens Serum Institut. Yderligere syv personer er døde, og i alt har 2308 personer nu mistet livet med coronavirus i Danmark.

- Vi står et godt sted, hvor vi har nogenlunde kontrol over epidemien og mulighed for at begynde at genåbne samfundet, siger overlæge Christian Wamberg, Bispebjerg Hospital, om tirsdagens smittetal.

- Andelen af positive prøver med B117 stiger som forventeligt. Men så længe vi kan holde antallet af positive prøver på et lavt niveau, ser jeg det ikke som et større problem, siger han.

Antallet af indlagte er faldet med 17 i forhold til mandagens opgørelse, så der nu er 298 indlagte med coronavirus i Danmark.

Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

Det er første gang siden 5. december, at der er færre end 300 personer indlagt med covid-19 i Danmark.

Ifølge Ritzau var antallet af indlagte på sit højeste 4. januar, hvor 964 var indlagt. Antallet af indlagte på intensivafdelinger og respirator er begge faldet med fem, så der nu er 63 indlagte på intensiv, hvoraf 42 af dem er i respirator.