Coronavirus

437 nye tilfælde af coronasmitte i Danmark

Nu har hver 25. dansker fået mindst ét vaccinestik mod corona.

Der er registreret 437 nye coronatilfælde på 29 timer, oplyser Statens Serum Institut mandag eftermiddag.

Det er sket på baggrund af 116.355 prøver. Det betyder, at andelen af smittede - den såkaldte positivprocent - er på 0,38.

Normalt dækker opgørelsen 24 timer, men søndag omfattede perioden 19 timer grundet tekniske problemer.

Af samme grund omfatter perioden, der ligger til grund for mandagens tal, 29 timer.

Antallet af indlagte stiger med 6 til 315, og der er 9 nye dødsfald. Samlet set er der registreret 2309 coronarelaterede dødsfald.

Sundhedsministeriet har også opdateret status for, hvor mange danskere der er er i gang med eller færdige med at blive vaccineret.

Sundhedsministeriet oplyser på Twitter, at hver 25. dansker har fået mindst et vaccinestik mod corona.

I alt har 236.645 personer - svarende til 4,06 procent af befolkningen - påbegyndt vaccination mod covid-19. Det svarer til hver 25. dansker.

Professor efter smittetal: Snart plads til mere genåbning

Ifølge Henrik Nielsen, professor og overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital, ligger dagens tal tæt op ad tallene fra de seneste dage.

- De er så tæt på dem, der har været de seneste par dage, at jeg ikke tænker, der er en forandring, siger han.

Han vurderer, at vi i øjeblikket er et godt sted i epidemien, og at der i marts kan tages næste skridt i genåbningen af samfundet.

- Kan den gode udvikling fastholdes over de næste par uger, er der ikke noget fagligt, der taler imod, at man kan lave den næste forsigtige åbning, siger Henrik Nielsen.

Antallet af indlagte stiger med 6 til 315, og dermed brydes de seneste dages faldende indlæggelser. Det er dog en forudsigelig weekendeffekt, påpeger Henrik Nielsen.

- I weekenden er det lidt vanskeligere at få udskrevet patienter, da der kan være behov for hjælp fra kommunerne, siger han.

Det skyldes, at en stor del af de indlagte er oppe i årene, har andre sygdomme og er vant til at få hjælp fra kommunen i dagligdagen.

- Når det bliver tirsdag og onsdag, falder tallene normalt igen, lyder det fra professoren.