Samfund

Politiet kalder forældre med barnevogne ind fra isen i København

Enkelte søer er åbnet for færdsel i København, men ikke alle har forstået hvilke.

Københavns Politi advarer mod, at forældre med barnevogne færdes på Peblinge Sø.

Det skriver politiet på Twitter.

Problemet er, at der er store våger i isen, og at det er forbundet med fare at gå ud på isen.

Sankt Jørgens Sø åbnet

Københavns Kommune har ellers åbnet for færdsel på isen på en række søer i hovedstaden.

De seneste dage har kommunen målt tykkelsen på isen på Søerne i hovedstaden, og lørdag har Miljø- og Teknikforvaltningen givet grønt lys til skøjteløb på den nordlige sø, Sankt Jørgens Sø, der ligger ud mod Gyldenløvesgade.

Søen består af to dæmningsadskilte søområder og strækker sig fra Gammel Kongevej ved Planetariet til Kampmannsgade og videre til Gyldenløvesgade.

Det er fortsat farligt og forbudt at færdes på de andre søer.

Ifølge kommunen vil isen på kanalen i Østre Anlæg på Østerbro åbne i løbet af lørdag eftermiddag, da isen måler de eftertragtede 18 cm.

Også søen i H.C. Ørstedsparken er lørdag åbnet.

Skøjteløb muligt flere steder i landet

I Aarhus Kommune viser lørdagens boring, at isen på søerne i Skjoldhøjkilen, Hovmarken i Lystrup og Klokkeskov i Stautrup er tykke nok til, at de kan åbnes for skøjteløb.

De tre øvrige søer, som kommunen løbende tjekker, er ved Vilhelmsborg Skov, ved Skødstrup og Stadionsøerne i Aarhus. Ingen af dem havde lørdag de fornødne 16 centimeter istykkelse.

På fire søer i Frederikshavn Kommune og to søer i Hjørring Kommune er isen allerede åbnet, så man kan bevæge sig ud på søerne lovligt.

Det samme gælder i Nyborg Kommune, hvor borgere må gå ud på voldgraven Kamgraven ved Kongens Bastionsvej.

Det grønne lys til skøjterne er også givet på Sjælland til nogle søer i Egedal Kommune, Hørsholm Kommune og Furesø Kommune. Gadekæret i Brønshøj er også godkendt. De steder, hvor det er tilladt at færdes på isen, er det klart markeret med skilte.

Myndighederne opfordrer kraftigt til, at man passer på sig selv og på hinanden, og at man husker, at færdsel på isen sker på eget ansvar. Der opfordres desuden til, at man overholder coronarestriktionerne, og at man holder den nødvendige afstand.

Istykkelsen bliver løbende målt.

Det er ikke tilladt at bevæge sig ud på isen, hvis der ikke er skiltet med, at det er tilladt. Det er heller ikke tilladt at bevæge sig ud på isen på øvrige søer, regnvandsbassiner og vandhuller i kommunerne.