Samfund

Gemmer din kommune på en hemmelighed?

Hvis du har viden om vennetjenester, magtmisbrug eller ulovligheder i din kommune, så vil TV 2 Dokumentar gerne høre fra dig. Se hvordan nedenfor.

Danmark er kendt som 'best in class', når det kommer til korruption og magtmisbrug i den offentlige sektor og topper listen over de mindst korrupte lande i verden. Det er en del af vores selvforståelse og afgørende for, at vores demokrati fungerer. Men sidste år gav en række alvorlige sager ridser i den ellers så fine lak.

Fire mænd blev dømt i en bestikkelsessag i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Den nu tidligere hærchef i Forsvaret fik en fængselsdom for nepotisme.

I Fredericia blev den nu tidligere borgmester anklaget for at udnytte sin position i forbindelse med købet af en attraktiv byggegrund med havudsigt.

Og så var 2020 også året, hvor Britta Nielsen fik seks og et halvt års fængsel for sin omfattende svindel i Socialstyrelsen.

Korruption i det kommunale?

TV 2 Dokumentar benytter kommunalvalget i 2021 som anledning til at sætte særligt kommuner og regioner under lup. Det kan være sager, hvor politikere eller ledende medarbejdere i kommunen har handlet amoralsk for egen vindings skyld, har misbrugt midler eller måske endda brudt loven. Det kan også handle om urent trav i driften af et kommunalt forbrændingsanlæg eller vennetjenester i forbindelse med en kommunal havn. Alt har interesse.

- De sager, vi har set de seneste år i det offentlige, har overrasket mange af os, fordi vi har en forventning om, at den slags ikke forekommer i Danmark, siger Troels Jørgensen, chef for TV 2 Dokumentar.

- Vi har ikke altid været gode nok til at komme rundt i kommunerne med vores undersøgende journalistik. Det vil vi nu. Derfor har jeg sat et stærkt undersøgende hold til at gå ligeså kritisk til kommunalpolitik, som vi normalt gør med landspolitik. Men de kan ikke gøre det alene. Som med al anden undersøgende journalistik er vi dybt afhængige af gode kilder. Dem efterlyser vi nu.

Kontakt os

Skulle du have viden om magtmisbrug, korruption, nepotisme eller lignende i din kommune eller region, vil TV 2 Dokumentar meget gerne høre fra dig, så vi har mulighed for at undersøge sagen.

TV 2 Dokumentars undersøgende journalister er vant til at arbejde med følsomme kilder og tager kildebeskyttelsen meget alvorligt. Du har mulighed for at aflevere dit tip anonymt, hvis du ønsker det.

Du kan kontakte vores journalister direkte på mail. Vi anbefaler, at du bruger din private e-mail og ikke din arbejdsmail.

Peter Eggert Vesterlund

peve@tv2.dk

Thomas Østerlin Koch

tkoc@tv2.dk

Michael Bech

mbec@tv2.dk

Særligt følsomme henvendelser

Ligger du inde med fortrolig viden eller følsomme dokumenter, som ikke bør deles på mail, har du mulighed for at benytte en af vores krypterede løsninger. Se hvordan på tv2.dk/secure.

Har du et fortroligt tip?

TV 2 driver en af landets største undersøgende redaktioner. Vi beskytter altid kilder, der deler fortrolige oplysninger. Hvis du vil dele fortrolig viden eller følsomme dokumenter med os, kan du se her, hvordan det kan lade sig gøre fortroligt og sikkert.