Coronavirus

Datter har forsøgt at bestille vaccinetid til sin far i en måned - bliver mødt af telefonsvarer

Der har ikke været ledige tider til vaccination i ugevis, lyder det fra Region Hovedstaden. Men nu er der nye på vej.

- Der er pt ikke flere ledige vaccinationstider – prøv igen senere denne uge eller i begyndelsen af næste uge.

I godt en måned har Karina Muriel Mimoun hørt den samme telefonsvarerbesked hver dag.

Det startede ellers godt, da hendes 86-årige far modtog et længe ventet brev dateret 8. januar fra Region Hovedstaden: Han fik tilbud om vaccination. Noget der var en lettelse, fordi han har nedsat lungefunktion og har hjemmepleje på besøg fire gange om dagen.

- Vi er bange for, at han ikke ville overleve en coronavirus, hvis han blev smittet. Så det er en ret skrøbelig situation, siger Karina Muriel Mimoun.

Fordi hendes far ikke har NemID, skal han bestille tid til vaccinestik ved at ringe til Region Hovedstaden, og det begyndte Karina Muriel Mimoun og hendes søster at gøre, kort efter at brevet var kommet. De fordelte tjansen mellem sig og ringede to gange hver dag.

Men siden da er processen gået i stå ved telefonsvareren.

- Det har været den samme besked hver gang: At der ikke er flere ledige tider. Det er meget frustrerende, og jeg har siddet med en frygt for, at de fejlagtigt er gået ud fra, at han har sagt nej til vaccinen, siger hun.

Vaccinelogistik

Tirsdag morgen blev Karina Muriel Mimoun hængende i røret.

Der fik hun at vide, at en del af forklaringen på den lange ventetid ligger i, at hendes far er blevet visiteret til at få vaccinen fra Pfizer/BioNTech. En vaccine, som der lige nu ikke er flere tilbage af.

Det er der til gengæld af Modernas vaccine mod coronavirus, som man lige nu vaccinerer folk over 90 år med i regionen.

Sundhedsstyrelsen oplyser til TV 2, at alle, der bliver inviteret til vaccination, bliver visiteret til en bestemt vaccine. Det er ikke muligt at få en anden type vaccine end den, man er visiteret til - heller ikke selvom det kan betyde længere ventetid. For alle vaccinerne er reserveret til en bestemt borger, lyder det.

- Det viser jo, at det her handler om logistik, men det er svært som borger at gennemskue, siger Karina Muriel Mimoun.

- Jeg var bekymret for, at der var gået noget teknisk galt, eller at de gik ud fra, at han ikke ville tage imod vaccinen, siger hun.

Ingen ledige tider i ugevis

Men telefonsvareren har ikke været i stykker. For hos Region Hovedstaden bekræfter man over for TV 2, at der ikke har været nogle ledige vaccinetider i ugevis.

Det skyldes primært, at der er blevet leveret færre doser end forventet, lyder det fra regionen.

Men ifølge Region Hovedstaden vil der tirsdag blive oprettet 7000 nye tider til borgere fra vaccinationsmålgrupperne 2, 5 og 6, der sidder og venter med en invitation til vaccination fra e-Boks eller brev.

Tiderne er reserveret til inviterede borgere fra de tre grupper, der endnu ikke har fået deres første stik.

Samme strategi, men...

Karina Muriel Mimoun og hendes far venter stadig på, at der er ledige tider til en vaccination.

Og strategien er stort set den samme, som den har været den seneste måned - med en forandring. For fremover vil hun time sit opkald.

- De fortalte mig, at de klokken 9 ville vide, om der var nye tider - eller nye vacciner - og derefter ændre telefonsvareren, siger hun.

Der er indtil videre vaccineret 201.966 danskere, hvor af 147.388 personer er fuldt vaccinerede.