Politiet advarer om snefygning og risiko for snedriver

Hvis man ikke har vinterdæk, bør man nok ikke tage af sted i dag, siger TV 2 Vejrets Andreas Nyholm. Særligt den sydlige del af landet er ramt.

Kraftig vind giver mandag risiko for snefygning og snedriver på vejene. Vejdirektoratet oplyser, at særligt den sydlige del af landet er ramt.

Fra flere politikredse lyder det, at bilister skal udvise tålmodighed og skærpet opmærksomhed på vejene.

Sydøstjyllands Politi fortæller, at der i deres kreds har været op mod ti færdselsuheld over natten. Ingen er dog kommet alvorligt til skade.

- Men afhængig af, hvor sådan en snedrive ligger, og hvor dyb den er, mister man kontrollen over køretøjet. Hvis man så samtidig bremser og undviger, kan man være på vej i den forkerte retning, når bilen så får greb igen, siger vagtchef Halfdan Kramer.

Han tilføjer, at det især har været motorvejen E45 i nordgående retning mellem Kolding og Vejle, der har været ramt af det stride vejr. Men han opfordrer bilister i hele trekantsområdet til at passe på:

- Man risikerer at køre på en vej, der ellers ser fin ud. Og så pludselig ligger der en ordentlig dynge sne.

Kør hjemmefra i god tid

Vagtchef i Fyns Politi Milan Holck sender også en bøn til fynboerne. Der har ikke været nogen alvorlige uheld, men mange har ringet ind og meldt om større snedriver.

- Vi opfordrer folk til at køre hjemmefra i god tid. Udvis tålmodighed og kør efter de forhold, der altid gælder. Men særligt i dag, fordi snefygningen over hele Fyn kan medføre pludselige snedriver og nedsat sigtbarhed.

Også Sydsjællands og Lolland-Falsters politi skriver på Twitter, at flere landeveje er svært fremkommelige:

Husk vinterdækkene

Meteorolog ved TV 2 VEJRET Andreas Nyholm fortæller, at de kraftige vindstød fra især øst og nordøst er af stormende kuling. Og det voldsomme vejr ser ikke ud til at stoppe lige foreløbig.

Derudover vil der i løbet af dagen falde en smule ny sne.

- Du kan komme kørende på en landevej med fint føre. Og pludselig ligger der en drive på en halv meter. Hvis man ikke har vinterdæk på, bør man nok ikke tage af sted, fortæller Andreas Nyholm.