Han har fået nok af regeringen: - Jeg ser folk knække fuldstændig sammen
Det er vigtigt at lytte til de frustrationer, der er i samfundet, i stedet for at ignorere dem, siger eksperter.
De er klædt i sort og oplyser vintermørket med fyrværkeri og romerlys.
32-årige Danny Rosenberg er en af dem.
De seneste weekender er han sammen med 300-500 andre danskere mødt op for at demonstrere mod regeringens coronarestriktioner som en del af gruppen 'Men in Black'.
Han er modstander af mundbind, tests, coronavaccinen, eksperter og nedlukningen af samfundet.
- Jeg er blevet fritaget fra mundbind og så videre, siger han til TV 2 ECHO, der har mødt ham for at spørge ind til, hvorfor han har valgt at demonstrere og være en del af gruppen 'Men in Black'.
Mette Frederiksen-dukken
Demonstrationerne, som Danny Rosenberg har deltaget i, er flere gange endt i voldelige optrin og anholdelser.
Det vakte især medieomtale, da en dukke, der forestillede statsminister Mette Frederiksen, blev hængt op i en mast med teksten 'Hun må og skal aflives'. Det førte til tre varetægtsfængslinger for brud på straffelovens paragraf 115, som handler om forbrydelser mod regeringen, og paragraf 266 som handler om trusler.
Og Danny Rosenberg kan godt forstå, at folk bliver bange og nervøse, når de ser protesterne. Men der er ikke noget at være bange for, siger han.
- Der bliver ikke gjort noget, men det ser farligt ud, fordi man altid har forbundet hættetrøjer, huer, mørke ting, alt det der, med at "uha, det er farligt", siger Danny Rosenberg, der arbejder som fuldtidsmusiker og står bag protestsangen 'Mette Ciao'.
- Men folk har forskellige måder at vise deres frustration på. Jeg vidste ikke, at der blev brændt en dukke af. Der var mange, der ikke vidste det, og pludselig kom der stor snak om det, siger han om afbrændingen af Mette Frederiksen-dukken.
Politikere skulle prøve at bo i en boligblok
32-årige Danny Rosenberg har ikke tidligere været politisk aktiv. Han er generelt skeptisk over for politikerne, som "hopper ind på Christiansborg", ligeså snart de er færdige med skolen.
- De tror, de ved alt om, hvad der foregår i gaderne. De skulle prøve at bo i en boligblok, hvor det er hårdt. De skulle prøve at bo et sted, hvor det er hårdt at betale husleje, fordi det koster 10.000 kroner om måneden.
Selvom demonstrationerne kan virke drastiske og provokerende, er det ifølge eksperter vigtigt at lytte til de frustrationer, der er i samfundet, i stedet for at ignorere dem.
- Demokratiet og de danske politikere har spillet fallit, hvis ikke man kan rumme protestgruppen 'Men in Black', lyder det fra aktivismeforsker på Københavns Universitet Stine Krøijer i Politiken.
'Der er ikke nok beviser'
På verdensplan er over 2,4 millioner mennesker døde med coronavirus, og flere end 100 millioner har været smittede med virussen.
Men Danny Rosenberg fortæller, at hans frustrationer blandt andet handler om, at der ikke er nok beviser for, hvor farlig coronavirussen er. Og han er skeptisk over for myndighederne, som under krisen har ændret deres udmeldinger om den virus, der siden den kom her til landet har sendt 11.713 danskere på hospitalet.
- Jeg stoler ikke på eksperterne, jeg har min egen teori. Når de siger, den ene ting ikke virker, og derefter at den gør, så jeg tror bare på mig selv, siger han.
Men der står sort på hvidt, at corona er her og hærger hele verden.
- Men hvem står bag det? Jeg tror på min egen mening og min egen holdning. Og jeg skal være den første til at sige, at jeg er rigtig ked af, at jeg har gjort de ting, jeg har gjort, hvis det viser sig at være forkert, siger Danny Rosenberg.
Folk er syge. Folk dør af det her over hele verden. Burde I ikke respektere det og blive hjemme?
- Man kunne godt været blevet derhjemme. Men hvis du bare bliver hjemme og alle de andre ting, så er der stadig lockdown, og der bliver stadig lukket mere ned. Hvorfor kan man ikke bare ændre nogle småting, så det fungerer?
Danny Rosenberg siger, at han kender flere, der har måttet gå fra hus og hjem, og det er noget af det, der driver ham.
- Jeg ser folk knække fuldstændig sammen. De har børn og familier og har ingen indtjening. De har ikke noget tilbage. Det kan godt være, der kommer en hjælpepakke til at starte med, og den holder da lige et stykke tid, men så er der ikke noget til bagefter, siger han:
- Jeg kæmper bare for, at alle har det godt.