Samfund

Ulla Pors bliver nyhedsdirektør på TV 2

En af hendes vigtigste opgaver bliver at sikre, at danskerne fortsat kan få en grundig nyhedsdækning, uanset hvilken platform, de bruger.

Ulla Pors Nielsen bliver nyhedsdirektør på TV 2 og får ansvar for TV 2 Nyhedernes samlede nyheds- og aktualitetsdækning på TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 PLAY og TV2.DK.

Hun har stået i spidsen for de seneste års udvikling af TV 2 NEWS, hvor hun har været chefredaktør, og kanalen er nu Danmarks tredje mest sete tv-kanal.

- Ulla er passioneret publicist, og hun tænker strategisk. Hun forstår som ingen andre, hvad TV 2s rolle er på nyhedsområdet, og hun har en bred forståelse af udviklingen på de store public service-medier og et klart billede af, hvordan nyhedsseningen skal løftes på streaming i de kommende år. Ulla kan definere kernen af Nyhedernes opgave, og hun kan flytte den ind i en ny fremtid, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard.

Nogle af de vigtigste opgaver for den nyudnævnte direktør bliver at sikre, at nyhederne fortsat vil have gennemslagskraft og få flere danskere til at streame deres nyheder, men det bliver også, at arbejde med den interne kultur på TV 2.

- Hun er en dygtig journalist og samtidig en afholdt leder, og til hendes stærke faglighed kan lægges engagement, empati og godt humør. Det gør Ulla til den helt rigtige nyhedsdirektør til at stå i spidsen for den kulturforandring, vi er i gang med på TV 2, og som vi skal eksekvere på i den kommende tid. Ulla er personificeringen af de stærke værdier, som skal kendetegne vores arbejdspladskultur, siger Lotte Lindegaard.

Nyheder bliver kun vigtigere for danskerne

Den 58-årige nyhedsdirektør ser frem til at komme i gang med arbejdet, der skal sikre, at danskerne fortsat kan være opdaterede, uanset hvilken platform de bruger.

- Sammenhængskraften er vigtigere end nogensinde. I denne corona-brydningstid er der brug for os som aldrig før, og der er brug for, at vi på TV 2 Nyhederne kommer videre sammen og får endnu større betydning for danskerne. Vi vil altid kæmpe for at få afsløringer frem og for at sætte relevante dagsordener, siger Ulla Pors.

Hun forklarer desuden, at hun vil bruge TV 2s unikke udgangspunkt med nyhedsredaktionen i Odense, NEWS i København og samarbejdet med regionerne til fortsat at give danskerne en grundig nyhedsdækning, mens de sker.

Ulla Pors afløser Mikkel Hertz på posten som nyhedsdirektør.