Coronavirus

Skærpede krav til brug af mundbind

Forældre og besøgende, der indendørs henter og afleverer børn fra 0. til 4. klasse i dagtilbud, grundskoler og SFO, skal fra 8. februar bære mundbind.

Kravene til brug af mundbind bliver skærpet fra næste uge.

Det sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde i Eigtveds Pakhus mandag aften.

Fra mandag 8. februar skal der nu også bæres mundbind indendørs i dagtilbud, grundskoler og SFO, når elever på 0. til 4. klassetrin vender tilbage i skolen.

- Der vil være krav til forældre og andre besøgende om at bære mundbind indendørs, når man afleverer og henter børn, siger Magnus Heunicke.

Samtidig bliver der også indført krav om mundbind i engroshandlen.

Børn kan afleveres uden for skolen

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sagde på pressemødet, at hvis forældre ikke bærer mundbind eller visir, når de afleverer deres børn, så skal de yngste elever afleveres uden for skolen.

- Det sker af hensyn til, at vi får en tryg genåbning, lyder det.

Ifølge Pernille Rosenkrantz-Theil sker genåbningen af skolen for de mindste elever, fordi det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Ministeren erkender, at børn ikke er lige så gode til at holde afstand, og derfor må de yngste skolebørn kun være sammen med elever i egen klasse i timerne og frikvartererne.

- Inden for klassen kan man ikke holde afstand. Derfor er vi hårdere i forhold til, at eleverne ikke kan være sammen med elever fra andre klasser, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

Ældste elever må væbne sig med tålmodighed

Der er til gengæld længere udsigt til, at elever fra 5. klasse og opefter kan vende tilbage til skolebænken.

For de danske sundhedsmyndigheder kan, som situationen med coronavirus er i øjeblikket, ikke give grønt lys for de ældste folkeskoleelever.

- Vi vil selvfølgelig ønske, at vi kan åbne for de større elever. Men det kan sundhedsmyndighederne ikke anbefale i den nuværende tid, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Elever fra 0.-4. klasse har været hjemsendt siden 21. december.