Coronavirus

Demonstranter kastede flere kanonslag under corona-demo

Gruppen Men in Black var på gaden i Aarhus for at vise utilfredshed med restriktioner. Én er sigtet.

Hundredvis af demonstranter gik lørdag aften på gaden i Aarhus, hvor de protesterede mod coronarestriktioner.

TV 2s reporter ved Rådhuspladsen i Aarhus beretter, at der var omkring 300 personer til stede. Der var meget få, der bar mundbind, men mange havde maskeret deres ansigter, så kun øjnene var synlige.

Nogle af demonstranterne bar skilte, hvor der blandt andet stod "Folkedomstol Nürnberg anno 2021", "Luk Christiansborg, åbn samfundet" og "Hellere en død mink som legekammerat end Mette Frederiksen".

Flere kanonslag blev affyret. Derfor blev demonstrationen kortvarigt afbrudt før klokken 20, fordi der blev kastet med kanonslag ved politigården på Ridderstræde i Aarhus.

Arrangøren af demonstrationen oplyste til forsamlingen, at demonstrationen ville blive opløst, hvis man ikke stoppede med at kaste kanonslag.

Opfordrede til at fjerne sig fra kanonslag

Østjyllands Politi opfordrede personer med fredelige intentioner til at fjerne sig fra den gruppe, der fyrede kanonslag af, skrev de på Twitter, mens demonstrationen stod på.

Der blev foretaget en anholdelse for forsøg på vold mod tjenestemand. Derudover blev der rejst en sigtelse, inden demonstrationen gik i gang. Vedkommende blev sigtet for at fornærme politiet, oplyste Østjyllands Politi til TV 2.

Politiet har derudover haft fat i nogle unge personer til en samtale.

- Vi tilbageholdt syv unge mennesker, som vi lige havde en opdragende samtale med. De er tilbage i demonstrationen igen, siger Brian Voss Olsen til Ritzau, der vurderer, at de unge har været lidt for meget oppe at køre.

Resten af aftenen lørdag vil politiet være til stede i Aarhus, selvom demonstrationen er afsluttet.

- På papiret er det hele opløst, men vi er stadig massivt til stede i byen, så vi er sikre på, at alle er taget hjem, siger politiinspektøren til TV 2.

Demonstrant: - Vi må jo ingenting

En af demonstranterne, der var til stede på Rådhuspladsen i Aarhus, var sosu-hjælper Jenni Stenskov.

Hun var der, fordi hun er træt af restriktionerne.

- Jeg er her, fordi jeg ikke gider at finde mig i alt det, vi får trukket ned over vores hoveder. At vi ikke må sende vores børn i skole, handle uden mundbind eller blive klippet. Vi må jo ingenting, siger Jenni Stenskov til TV 2.

- Jeg tror ikke på, at virussen er så farlig, som vi bliver skræmt til at tro, den er. Jeg tvivler på, at den er meget værre end influenza for eksempel.

Janni Stenskov tror ikke, at virussen er så farlig.

Arrangeret af Men in Black

Demonstrationen er arrangeret af gruppen Men in Black, der "mødes på gaden for frihed", og "går march for og med hele og alle i Danmark" ifølge gruppens Facebook-side.

Demonstranterne samledes ved Rådhuspladsen og gik via Frederiksbjerg ned forbi politigården og Dokk1 og endte i Mølleparken.

Gruppen har også arrangeret demonstrationer i andre steder af landet. Senest i København, hvor flere blev anholdt, efter at det udviklede sig voldeligt.

Det var ved demonstrationen den 23. januar i København, at en dukke, der skulle forestille statsminister Mette Frederiksen (S), blev brændt af. Tre personer sidder i øjeblikket varetægtsfængslet efter episoden.

Men in Black har ikke umiddelbart en ledelse eller talsperson. Det er uvist, hvor mange deltagere til demonstrationen, der er en del af gruppen, og hvor mange der blot støder til.