Antallet af positive lyntests er for første gang under 100

Torsdag blev der registreret 99 positive svar i 36.266 lyntests, oplyser udbyderne af lyntests.

For første gang er der på et døgn registeret under 100 nye coronasmittede i de offentlige lyntests.

Tal fra de fire private udbydere, der foretager lyntests på statens regning, viser, at der torsdag blev registeret 99 positive svar i 36.266 lyntests.

Det er første gang, at der har været under 100 positive svar i den halvanden måneds tid, de fire udbydere har foretaget lyntests på vegne af staten.

Torsdagens tal har også kastet den hidtil laveste positivprocent af sig. Det er den, der angiver andelen af positive svar i forhold til antallet af prøver. Torsdag er positivprocenten opgjort til 0,27.

De fire udbydere af lyntests består af virksomhederne Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink. Siden omkring midten af december har de fire virksomheder samarbejdet med staten om at teste danskerne for coronavirus ved hjælp af lyntests.

Men fra mandag er det kun to af dem, der kommer til at fortsætte med at lave lyntests for staten. Det drejer sig om SOS International og Carelink.

Den nye aftale er strikket sådan sammen, at SOS International skal tilbyde tests af borgere i alle regioner bortset fra Region Syddanmark, som Carelink kommer til at få ansvaret for.