Unge danske skiturister fester i nedlukket Østrig

Ifølge østrigsk borgmester omgår udlændinge lokalt indrejseforbud

Det var planen, at skiområdet Sankt Anton skulle ligge brak for udenlandske turister denne sæson på grund af coronavirus.

Men flere unge engelske, svenske og også danske skiturister har fundet et smuthul, så de både kan stå på ski og feste i det populære skiområde. Det skriver DR på baggrund af det Østrigske medie Tiroler Tageszeitung.

Østrig har egentlig indført et forbud mod udenlandsk skiturisme, men flere udlændinge omgår indrejseforbuddet til landet ved at melde sig som arbejdssøgende.

Utilfreds borgmester

I kommunen Arlberg, hvor Sankt Anton hører til, har nyheden fået borgmesteren Helmut Mall op af stolen.

- Der bliver åbenbart uddelt tips på internettet til, hvordan man omgår forbuddet og kommer til Sankt Anton uantastet, særligt med tog fra Zürich, siger han til den østrigske avis.

Borgmesteren er særligt ude med riven efter udlejere, der overtræder de lokale regler ved at hjælpe udlændinge med husly. Han siger samtidig, at der er billeder med op til 30-40 festende gæster, der afholder improviseret afterski i en lade med øl fra det lokale supermarked, noget det lokale politi bekræfter i mediet.

Mette Frederiksen: Ikke i orden

Nyheden om de danske skiturister har også fået statsminister Mette Frederiksen til tasterne, som ikke har meget til overs for de rejsende.

- Er der unge, der er taget på skiferie i Østrig? Tilsyneladende. Er det i orden? Nej, skriver statsministeren på Facebook.

I en mail til TV 2 skriver Udenrigsministeriet, at man "bekendt med at rejsende fra flere lande, herunder Danmark, er i Østrig for at deltage i skisportsaktiviteter."

Samtidig oplyser Udenrigsministeriet, at "Der er registreret 190 rejsende og 170 fastboende på Danskerlisten for Østrig. Det bemærkes, at danskerlisten ikke kan ses som et udtryk for, hvor mange danskere, der befinder sig i et land. Udenrigsministeriet anvender primært danskerlisten som et kommunikationsredskab."