Samfund

Mette Frederiksen sender stikpille til danske influencere i Dubai

Det er ikke ulovligt at rejse udenlands, men det frarådes.

Flere danske sportsstjerner og influencere har været på ferie i Dubai, hvor restauranter, hoteller og indkøbscentre har holdt åbent, mens Danmark har været lukket ned.

Det er blevet kritiseret fra flere sider. Og nu også fra statsminister Mette Frederiksen (S).

Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det

Mette Frederiksen

Under en partilederdebat tirsdag måtte Mette Frederiksen besinde sig selv:

- Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det, sagde hun.

- Der er en grund til, at verden er gået i rød, og at vi anbefaler, at folk ikke rejser ud. Der er en grund til, at vi over for alle, inklusive dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land, virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud, sagde hun videre under debatten.

Mette Frederiksen anbefaler ikke et forbud

Blandt andre bokser Mikkel Kessler, fodboldspiller Nicklas Bendtner, bordtennisspiller Michael Maze og influencer Elvira Pitzner har været i ørkenstaten Dubai, mens iværksætter Martin Thorborg har været en tur på Zanzibar.

De rejste henover nytår, hvor alle ikke-nødvendige rejser ellers blev frarådet af myndighederne.

8. januar blev restriktionerne udvidet til, at alle rejser nu frarådes for at minimere risikoen for coronamutationer i Danmark og sikre kontrol med smittespredningen.

Det er med andre ord ikke ulovligt at rejse ud, men alene en anbefaling. Og sådan skal det forblive, mener Mette Frederiksen.

- Det er faktisk lykkedes gennem et år at drive Danmark igennem det her baseret på de fleste menneskers sunde fornuft og opbakning til fællesskabet. Det er en strategi, som jeg vil se, om vi ikke kan blive ved med at efterleve, sagde hun under partilederdebatten.

Det første tilfælde af den nye sydafrikanske mutation blev lørdag fundet hos en dansker, som er hjemvendt fra en ferie i netop Dubai.

Ligesom den britiske variation frygter myndighederne, at den sydafrikanske variant kan bidrage til at øge smitten i Danmark.

Tirsdag kom det frem, at også FC Midtjyllands angriber Sory Kaba er blevet testet positiv for coronavirus efter at have været i Dubai. Der er dog ikke meldinger om, at han er blevet smittet med en muteret virus.

TV 2 har uden held forsøgt at en kommentar Nicklas Bendtner og Michael Maze. Mikkel Kessler har ikke ønsket at kommentere.