Danske kendisser tog på ferie i Dubai, men afviser at have handlet uforsvarligt

Vi er blevet testet før, under og efter rejsen, forklarer bokser Mikkel Hvidt Kessler.

Mens coronarestriktionerne har været skærpet herhjemme, er flere danske sportsstjerner, iværksættere og influencere rejst mod sydligere himmelstrøg henover nytår, hvor alle ikke-nødvendige rejser ellers blev frarådet af myndighederne.

Bokser Mikkel Hvidt Kessler og hans kone, Lea Hvidt Kessler, har sammen med deres børn nydt solen i ørkenstaten Dubai. Her holder blandt andet restauranter, hoteller og indkøbscentre åbent.

Det samme har fodboldspiller Nicklas Bendtner, bordtennisspiller Michael Maze og influencer Elvira Pitzner, mens iværksætter Martin Thorborg har været på Zanzibar.

Og det er blevet kritiseret fra flere sider.

På sociale medier bliver det kaldt uforsvarligt og mangel på samfundssind, mens virolog Allan Randrup Thomsen kalder det ”voldsomt amoralsk” i Politiken.

Men Mikkel Hvidt Kessler afviser at have handlet uforsvarligt.

- Vi er blevet testet før, under og efter og har taget vores forholdsregler, så vi ikke udbreder smitte, siger han i ’Aftenshowet’ på DR.

Lea Hvidt Kessler peger også på, at rejsen var en arbejdsrejse.

- Vi har været dernede med nogle samarbejdspartnere, som vi har, i forbindelse med at vi har lavet to rejseprogrammer. Vi har jo ikke gjort noget, der er ulovligt, og det er ikke, fordi det er i orden, bare fordi det ikke er ulovligt, men vores situation har været anderledes, siger hun til DR.

Overholdt forsamlingsforbud

Der findes et billede af Mikkel Hvidt Kessler, der sidder tæt sammen med en række andre sportsstjerner på en restaurant i Dubai.

Blandt andre pokerspiller Theo Jørgensen, badmintonspiller Joachim Persson, bokser Joe Calzaghe, Michael Maze og Mikkel Hvidt Kessler.

Billedet af blevet omdrejningspunkt for en del kritik, men Mikkel Hvidt Kessler mener ikke at have gjort noget forkert, fordi gruppen overholdt ørkenstatens forsamlingsforbud på ti personer.

Over for DR pointerer han, alle var blevet testet, og at de ikke rendte rundt med folk, de ikke kendte.

"Jeg står på mål for de ting, jeg gør"

Iværksætter Martin Thorborg tog flyveren til Zanzibar sammen med sin kone henover nytår, hvilket også har vakt kritik på sociale medier.

Han understreger over for TV 2, at han blev testet før han tog afsted og gik i isolation, da han kom hjem, indtil han havde fået svar på to coronaprøver.

Han valgte at dele sin rejse med sine knap 25.000 følgere på Instagram.

- Jeg deler alt, hvad jeg laver. Jeg kender de første 20 mennesker, der har været i udlandet og har holdt det skjult. Jeg står på mål for de ting, jeg gør, og hvad andre voksne mennesker vælger at gøre, må man selv stå på mål for, siger han til TV 2.

Han siger dog, at han ikke var taget afsted i dag, hvor alle rejser til hele verden bliver frarådet for at minimere risikoen for coronamutationer i Danmark og sikre kontrol med smittespredningen.

Da du rejste, blev alle ikke-nødvendige rejser frarådet. Var det ikke stadig forkert dengang?

- Jeg er blevet testet, og jeg har tænkt mig rigtig godt om. Jeg har ikke festet, og jeg er været afsted med min kæreste, siger han.

I weekenden blev det første tilfælde af en smitsom sydafrikansk mutation konstateret i Danmark. Ifølge Statens Serum Institut forbindes smittetilfældet med en rejse til Dubai.

TV 2 har hele dagen forsøgt at få kontakt til de øvrige omtalte i artikler. De er ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelser.