Samfund

8 billeder fra ugen der gik

Nationalgarden i Kongressen, et kraftigt jordskælv og endnu flere vacciner.

TV 2 har samlet nogle af de billeder, der har gjort visuelt indtryk i løbet af den seneste uge.

Stilhed efter stormen

Ikke siden den amerikanske borgerkrig i midten af 1800-tallet har soldater patruljeret omkring Kongressen i så stort et omfang.

Forud for indsættelsen af USAs kommende præsident, Joe Biden, har den amerikanske Nationalgarde været på plads og på vagt i Kongressen. Den øgede sikkerhed i området kommer, efter at voldelige og bevæbnede demonstranter 6. januar stormede Capitol Hill.

Trængsel på det sidste stop

Nogle kister er markeret med teksten ”infektionsrisiko,” mens der på andre med kridt er skrevet ”corona.”

Flere end 46.000 mennesker er døde med coronavirus i Tyskland. På et krematorium i Meissen i den østlige del af landet har det stigende antal døde betydet, at de har svært ved at følge med. Her bliver kister stablet i flere lag og placeret på gangene, før der bliver plads i kremeringsovnen, skriver AFP.

Indiens vaccine-ambitioner

Indien er hårdt ramt af coronapandemien og har verdens næsthøjeste antal smittetilfælde efter USA. Mere end 10,5 millioner mennesker har været smittet med sygdommen i landet.

Lørdag skød Indiens premierminister, Narendra Modi, et af verdens største vaccinationsprogrammer i gang. I første omgang er det sygeplejersker, læger og andre i frontlinjen, som får et stik. Men regeringen stiler mod at nå at vaccinere omkring 300 millioner mennesker inden juli.

Jordskælv i Indonesien

Masser af mennesker og biler forsøger at forlade byen Mamuju, som er det område, der blev hårdest ramt af jordskælvet. Her er mindst 47 omkommet.

Et kraftigt jordskælv, der havde en beregnet størrelse på 6,2, ramte fredag den indonesiske ø Sulawesi. Mindst 826 mennesker er kvæstet, mens dødstallet i skrivende stund ligger på 62 mennesker.

En by af is

På grund af coronavirus skal man for at kunne færdes i byen af is kunne fremvise sundhedspapirer, bære maske, holde afstand samt få målt sin temperatur ved ankomst.

Verdens største isfestival er for 37. gang opført i byen Harbin, der ligger cirka 1000 kilometer nordøst for den kinesiske hovedstad, Beijing. Det har taget 300 arbejdere det meste af december at bygge byen op. Og det har krævet titusindvis af isblokke hugget ud af den kilometerbrede frosne flod Songhua.

Vandholdige gader

Både boliger og biler er oversvømmet i et område nær byen Pristina efter voldsomme regnskyl i Kosovo.

En voldsom regn på Balkan resulterede i løbet af ugen i store oversvømmelser, strømafbrydelser og evakueringer flere steder. Både i Serbien, Albanien og Kosovo er der ifølge AP rapporter om oversvømmelser.

Parader i Pyongyang

Paraden er også blevet tolket som et forsøg på en advarsel til omverdenen om, hvor stor en militærmagt landet er, skriver The Guardian.

Hovedstaden Pyongyang i Nordkorea var torsdag vært for en militærparade for at fejre Det Koreanske Arbejderpartis ottende kongres. Landets diktator, Kim Jong-un, deltog i kongressen, hvor han blandt andet fremviste store missiler og enorme menneskeparader for befolkningen.

Verdens ældste maleri

Der er gennem tiden blevet fundet hulemalerier mange steder i verden - både i Afrika, Asien, Europa og Sydamerika.

I det mørke dyb af en grotte på den indonesiske ø Sulawesi har arkæologer fundet verdens ældste hulemaleri med et genkendeligt motiv. Det ældgamle billede forestiller et vortesvin, som måler 136 centimeter i længden og 54 centimeter i højden.