Coronavirus

Under 1000 nye smittede på 28 timer

Antallet af indlagte falder med 13 personer, men der er stigning i antallet af smittede med virusvarianten B117.

Lørdag er der konstateret 879 tilfælde af covid-19 i Danmark ud af 96.091 test. Det svarer til en positivprocent på 0,9 procent.

27 personer er døde.

Der er registreret 13 færre indlæggelser end fredag. I alt er 779 personer indlagt med sygdommen, heraf 137 på intensiv og 86 i respirator.

På grund af serverproblemer dækker lørdagens tal fra Statens Serum Institut over en 28 timers periode. Normalt dækker tallene 24 timer.

Derudover er der nu fundet 256 tilfælde af mutationen B117 i de positive coronaprøver, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet på Twitter. Den 13. januar var tallet 208.

Ifølge Christian Wejse, speciallæge i infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, er det positivt, at smittetallene generelt går i den rigtige retning.

Han mener dog også, der er relativt mange smittede med varianten B117.

- Det er en betydelig stigning, men det ligner ikke noget, der bliver fordoblet på en uge. Det kan tyde på, at der er en vis opbremsning. Men den er stadigvæk i betydelig stigning, siger han.

Virusvariant viser bekymrende udvikling i England og Irland

Sidste uge blev restriktionerne i samfundet strammet yderligere netop for at begrænse spredningen af B117.

Blandt andet må danskerne nu maksimalt samles fem personer, ligesom der opfordres til at holde mindst to meters afstand.

Lørdag formiddag lagde sundhedsminister Magnus Heunicke en graf på nettet, som viser smittekurver for flere europæiske lande. Og det er især udviklingen i Irland og England, man forsøger at imødegå.

- I Irland og Storbritannien kan vi i øjeblikket se de her meget store stigninger i antal smittede med COVID-19, og det skyldes netop udviklingen i virusvarianten B117 I Irland (den mørkeblå kurve) er den ugentlige incidens per 100.000 indbyggere steget til mere end 900. Dette ville i Danmark svare til mere end 52.000 smittede om ugen eller 7.500 om dagen, skriver Magnus Heunicke.

En graf der viser det ugentlige antal smittede i flere europæiske lande.