Coronavirus

Coronalukning gjorde motelejer til opfinder

Henrik Hansen, der ejer og driver et motel, frygtede at måtte lukke sit livsværk.

Nedlukningerne på grund af coronavirus har givet en række små virksomheder og selvstændige store økonomiske udfordringer. Men de har også betydet, at danskernes trang til at opfinde nye ting er blevet større.

Opfinderrådgivningen, som Teknologisk Institut driver, kan berette om en markant stigning i antallet af henvendelser fra danskere med gode idéer i 2020.

- En krise får folk til at gøre noget andet - og nogle gange måske opfinde noget nyt, siger Nikolaj Ilsted Bech, leder af Opfinderrådgivningen, til TV 2

Opfinderlysten hos danskerne har været så stor, at der er sket en fordobling i antallet af de opfindelser, der er blevet sat i produktion.

En af de danskere, der er blevet opfinder under coronanedlukningen, er Henrik Hansen. Han har i 20 år drevet et motel - Wittrups Motel - i Albertslund ved København.

Blev fortvivlet

Men da coronavirus tvang ham til at lukke, blev han først fortvivlet.

- Jeg sad og græd foran mine børn, fordi mit livsværk var ved at smuldre, siger Henrik Hansen.

Men fortvivlelsen blev hurtigt afløst af trangen til at være klar, når han kunne åbne igen.

Det satte Henrik Hansen i gang med at opfinde noget, der kunne sørge for, at hans kunder kunne få pålæg til deres morgenmad, uden at pålægget kom i kontakt med menneskehænder.

Det førte til opfindelsen af en dispenser, Slicedrop - en slags beholder, hvor kunden bare stiller tallerkenen under beholderen og trykker på en knap, og så falder osteskiverne af sig selv ned på tallerkenen.

Kan bruges andre steder

Den opfindelse, Henrik Hansen lavede for at redde sit eget motel, kan nu også gøre livet lettere i andre industrier.

- Planen er at teste den noget mere, så den kan rulles ud i pålægsindustrien, siger Henrik Hansen.

Han mener, det er den ufrivillige pause, der har gjort ham til opfinder.

- Den fritid og den pause, som vi alle har fået, har fået mig til at sige, at så må jeg udvikle og finde på noget nyt, siger Henrik Hansen.