Krænkelser på arbejdet

Tillidsfolk indkalder til møde efter uro på TV 2 om MeToo-dokumentar

Medarbejdergruppen er delt i spørgsmålet om, hvorvidt dokumentaren skulle være droppet eller ej, lyder det fra tillidsmand.

Tillidsfolkene på TV 2 har indkaldt til et møde blandt medarbejderne.

Det sker, efter at TV 2 har valgt at droppe et dokumentarprojekt om MeToo.

- Der er en stor del af medarbejdergruppen, som er vrede og skuffede, og det er vigtigt, at de føler sig hørt, siger hovedtillidsmand på TV 2, Lennart Sten, forud for mødet, der bliver afholdt fredag 12.15.

I løbet af cirka 12 timer skrev 155 ud af 650 medarbejdere fra TV 2s nyhedsafdeling under på et fælles brev, hvor de ytrer deres utilfredshed. Fordi det gik så hurtigt, var det dog ikke alle medarbejdere, der fik mulighed for at skrive under inden brevet blev sendt ud.

Medarbejderne er blandt andet utilfredse med, at TV 2s nyhedschef, Jacob Kwon, onsdag forklarede den droppede dokumentar med, at dokumentaren kom til at handle om TV 2, og at TV 2 er ikke de rigtige til at undersøge sig selv.

En af underskriverne er vært på TV 2, Cecilie Beck.

- Vi mener sagtens, at TV 2 kan beskæftige sig med ting, der er foregået på TV 2, siger hun og henviser til, at forklaringen på, at dokumentaren blev droppet, netop var, at den viste sig primært at komme til at handle om TV 2.

- Og så mener vi, det er et rigtig dårligt tidspunkt, fordi det faktisk har vist sig, at der er noget at fortælle. Så det sender et utroligt dårligt signal at lægge dokumentaren ned, fortsætter hun.

Splittet medarbejdergruppe

Lennart Sten vurderer, at medarbejdergruppen er delt i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt dokumentaren skulle være droppet eller ej.

Han har selv fortalt, at han bakker op om beslutningen om at droppe dokumentaren.

- Jeg har ment fra starten, at den skulle være droppet. Men beslutningen er truffet for sent. Alle de dønninger, der kunne have været små, de er blevet store, fordi det er sket for sent, siger Lennart Sten om dokumentarprojektet, der har været i gang siden september.

Er det ikke forkert, at du offentligt bakker op om beslutningen, når en stor del af dem, du repræsenterer, er uenige i den beslutning?

- Jeg fortæller, hvad der er min holdning. Nu skal vi mødes i morgen, og her er det mit håb, at alle får ytret deres holdning, vi skal finde hinanden, siger han.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra TV 2s nyhedschef Jacob Kwon, men det har her til aften ikke været muligt.