Coronavirus

Kommune giver 14.000 ansatte gavekort til café og teater

Gavekortene er til gavn for både de ansatte og en hårdt presset branche, lyder det fra Odenses borgmester.

Et enigt økonomiudvalg i Odense kommune har besluttet, at 14.000 kommunalt ansatte alle skal have et gavekort på 200 kroner til byens caféer, restauranter, hoteller, teatre og biografer.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge avisen vil det koste op mod 2,8 millioner kroner.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), siger til Fyens Stiftstidende, at det også er for at gavne virksomheder, der er under pres på grund af nedlukningen.

- Derfor er vi i Økonomiudvalget optaget af, hvordan vi kan hjælpe dem og sikre de mange arbejdspladser, mens vi samtidig giver et kærkomment skulderklap til kommunens medarbejdere, siger han.

Brancheforening er glad

Brancheforeningen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta, tager imod initiativet fra Odense kommune med åbne arme.

Det siger formand for organisationen i Region Syddanmark, Sten Slot, til Fyens Stiftstidende.

Ifølge ham er det et vigtigt signal at sende til en branche i knæ, at man fra kommunernes side påskønner dem.

- Det er ikke de store beløb, vi taler om, men hvis nu kommunens medarbejdere tager kone og børn med ud, bliver der måske lagt noget ekstra oveni, siger han til avisen.

- Vi er i en ekstraordinær situation

Rådmand for konservative i Odense Søren Windell er også tilfreds med ordningen.

Han erkender dog, at det trods alt ikke er konservativ politik at dele gavekort ud, og siger, at der også er andre udfordringer i kommunen, pengene kunne løse.

Alligevel mener han, at den ekstraordinære situation gør, at det giver mening at hjælpe virksomheder og samtidig påskønne kommunalt ansatte på denne måde.

Ifølge den lovgivning, der tillader kommunerne at dele gavekort ud under corona-nedlukningerne, må man ikke begrænse gavekortene til restaurationslivet.

Det ville Søren Windell ellers gerne have gjort, og derfor opfordrer han de kommunalt ansatte til at støtte små, private virksomheder fremfor kulturinstitutioner, der i forvejen får statstilskud.