Coronavirus

Minister beroliger bekymrede elever - lover ændrede kriterier ved eksamener

Børne- og undervisningsminister sender klar besked til bekymrede elever i folkeskoler og på ungdomsuddannelser.

Bliver sommerens afgangseksamen til noget for folkeskole- og gymnasieelever landet over, vil der i bedømmelsen blive taget højde for, at de har haft hjemmeundervisning i store dele af skoleåret.

Sådan lyder meldingen fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Det skriver Politiken.

– Vi vil gerne sende et meget klart signal: I skal ikke bekymre jer. Vi sidder og kigger på lige nu, hvordan kan vi strikke en model sammen, så de unge bliver vurderet på en måde, der er rimelig i forhold til, at de har haft en helt anden skolegang end en normal årgang, siger hun.

Bekymrede skoleelever i opråb

Udmeldingen kommer, efter flere unge på landets ungdomsuddannelser har ytret bekymring over mængden af onlineundervisning det seneste skoleår.

Mere end 38.000 personer har skrevet under på et borgerforslag om, at sommerens studentereksamen skæres ned til tre eksaminer.

- Vi har haft dårligere forudsætninger, end man plejer. For eksempel i de fag, jeg kun har haft i år, virker det ret uoverskueligt at skulle til eksamen i, når en stor del af undervisningen har været virtuel, forklarer 3.g-elev og forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i København, Rosa Muncan Laursen.

Udmeldingen blev bakket op af Morten Bülow, der er gymnasielærer og samtidig skriver ph.d. om digital undervisning.

Han mener, at den undervisning, der primært er foregået online, ikke har været tilstrækkelig for eleverne.