Coronavirus

Det er nødvendigt at forlænge restriktioner, siger Mette F.

Det er den britiske mutation af coronavirussen, der nu får statsministeren til at indkalde Folketingets partiledere til møde om coronarestriktionerne.

En forlængelse af coronarestriktionerne er nødvendig og derfor har regeringen onsdag eftermiddag indkaldt lederne af Folketingets partier til møde.

Det oplyser statsministeren under en debat i folketingssalen:

- Jeg vurderer, at en forlængelse af restriktionerne er nødvendig. Ikke mindst for at sikre, at den britiske mutation ikke underminerer den danske epidemikontrol, siger Mette Frederiksen.

Ifølge TV 2s oplysninger bliver mødet afholdt klokken 15.30, hvor regeringen vil være repræsenteret af justitsminister Nick Hækkerup (S) og fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S).

Har afventet myndigheders anbefalinger

Oplysningerne om eftermiddagens møde kom under en diskussion i folketingssalen mellem statsministeren og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Her undrede sidstnævnte sig over, hvorfor man først nu - fire dage inden de gældende restriktioner løber ud - fra regeringens side vælger at drøfte muligheden for en eventuel forlængelse.

Ifølge Mette Frederiksen skyldes det, at man ikke tidligere har haft de nødvendige anbefalinger fra sundhedsmyndighederne:

- Forud for enhver udmelding om restriktioner, hvad enten der har været tale om en forlængelse eller iværksættelse af nye, sker det på baggrund af en tæt dialog med folketingets partier.

- Jeg forstår gerne ønsket om meget langsigtet planlægning, men da det er virus og biologi bliver det nødt til at bero på sundhedsmyndighedernes anbefaling. Dem har vi netop modtaget i regeringen og behandlet, og så har vi en dialog med folketingets partier derefter, siger hun.

De nuværende restriktioner løber i udgangspunktet frem til den 17. januar og betyder blandt andet, at de fleste liberale erhverv er lukkede. Herunder både butikker, storcentre, frisører, tatovører osv. Dagligvarebutikker og apoteker er undtaget.

Samtidig er alle børn i folkeskolen fra 0.-9. klasse hjemsendt og modtager i stedet fjernundervisning.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.