Coronavirus

1246 nye smittetilfælde med coronavirus

Myndighederne holder særligt øje med en britisk virusmutation kaldet B117, der vurderes at være 70 procent mere smitsom end de øvrige coronavarianter.

Yderligere 1246 personer er smittet med coronavirus det seneste døgn, viser den seneste opgørelse fra SSI.

De 1246 nye smittede er fundet blandt 69.013 prøver, viser tallene fra Statens Serum Institut (SSI). Andelen af positive test svarer dermed til 1,81 procent af prøverne. Det er nogenlunde samme andel som de seneste dage.

Dermed hersker der en stabilisering af positivprocenten, mener overlæge ved intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital Christian Wamberg.

- Jeg hæfter mig ved, at vi er nået til en situation nu, hvor positivprocenten stabiliserer sig på niveauet mellem en og to procent, siger han til Ritzau og fortsætter:

- Så det er positivt, at restriktionerne formentlig har en gavnlig effekt.

Efter at antallet af indlagte coronapatienter faldt de seneste fem dage i træk, er der søndag sket en stigning på 42 til 875 patienter søndag.

- Det er et udtryk for, at fredag er en stor udskrivningsdag, mens lørdag og søndag ikke på samme måde er det, siger Wamberg.

Yderligere 28 er døde med virussen. Antallet af indlæggelser er steget med 42 til 875. Heraf er 138 patienter indlagt på intensivafdelinger, og 84 er lagt i respirator.

11.4926 danskere har nu fået corona-vaccinen.

Samlet set er 1570 personer døde med covid-19, siden epidemien ramte landet i februar.

Myndighederne holder øje med britisk mutation

Det højeste antal indlagte blev registreret 4. januar, da der var 964 coronapatienter på landet sygehuse.

Antallet af testede har taget et dyk i dagene efter jul og nytår.

Før jul var der dage med op til 170.000 testede.

I alt er godt fire millioner danskere blevet testet for coronavirus.

Myndighederne holder særligt øje med en britisk virusmutation kaldet B117, der vurderes at være 70 procent mere smitsom end de øvrige coronavarianter.

Fra 14. november til 2. januar er der fundet 134 tilfælde af den britiske variant i den andel af positive prøver, der er blevet gensekventeret.

Det reelle antal smittede vurderes af Statens Serum Institut at være cirka otte gange højere.

Frygten er, at den britiske variant i løbet af kort tid vil blive dominerende og smitte langt flere danskere med virusset.

De daglige opgørelse fra SSI viser, at der gik ni måneder fra første coronadødsfald, som fandt sted midt i marts, til nummer 1000 i december. De seneste godt tre uger har der været mere end 500 døde.

En af grundene til denne stigning er, at vi lige nu står i en årstid for virusrelaterede dødsfald, påpeger overlægen.

- Det er den normale årstidsvariation for dødsfald på grund af virus. Og så spiller det nok ind, at covid er lidt værre end de fleste andre infektionssygdomme, som vi plejer at have, fortæller Christian Wamberg.