Samfund

Laveste positivprocent siden november

Men vi har endnu ikke set, hvis der er sket smitte under nytåret, påpeger professor og overlæge.

Der har været 1.660 nye tilfælde med coronavirus det seneste døgn, viser nye tal fra Statens Serum Institut.

Positivprocenten er 1,71. Det er den laveste positivprocent siden 26. november, hvor 1,63 procent af testene var positiv. Positivprocenten er nu faldet seks dage i træk. Den steg senest fra 1. januar til 2. januar.

Dagens tal vidner også om, at mere end fire millioner er blevet testet. Helt præcist 4.008.497 forskellige personer er blevet testet siden pandemiens begyndelse. Det svarer til godt to tredjedele af landets befolkning.

Fire dage med 30 døde

Yderligere 30 er døde med virussen. Fredag er derfor fjerde dag i træk med over 30 døde.

Det betyder, at siden marts er i alt 1517 personer døde, mens de har været smittet med coronavirus.

Der er 122 nye indlæggelser, men grundet udskrivelser og dødsfald er det samlede antal af indlagte kun steget med tre.

Fredagens opgørelse viser, at antallet af patienter indlagt med coronavirus er steget til 864. Af dem er 138 indlagt på intensivafdeling, og heraf får 79 hjælp af en respirator.

Bedre under kontrol end før jul

Udviklingen er måske ved at stagnere og er mere under kontrol, end den var før jul. Sådan lyder vurderingen fra Nina Weis, professor og overlæge ved infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, til nyhedsbureauet Ritzau.

- Det, man kan sige, er, at vi er cirka en uge fra nytår, så det er for tidligt at sige, at alt er under kontrol. Vi har endnu ikke set, hvis der er sket smitte under nytår, siger hun til Ritzau.

Kort efter smittetallene blev meldt ud, skrev Henrik Ullum, der er direktør i Statens Serum Institut, på Twitter, at nu har 100.000 danskere fået første stik med vaccinen.

- Flot samarbejde mellem regionerne, kommunerne, de praktiserende læger, sundhedsstyrelsen og lægemiddelstyrelsen, skriver han.

Tidligere fredag sikrede Danmark sig 3,9 millioner ekstra doser af coronavaccine efter en ny EU-aftale med Pfizer og BioNTech.