Samfund

18-årig sigtet efter ny bestemmelse for at affyre bomberør mod politiet

Den unge mand er sigtet for at affyre to skud fra et bomberør mod en patruljebil.

En 18-årig mand er som den første blevet sigtet efter den nye bestemmelse i straffeloven om angreb med genstande på personer i offentlig tjeneste eller hverv.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Dermed kan han blive straffet med bøde eller fængsel i helt op til otte år.

Den unge mand er sigtet for 22. december lidt før klokken 22 at have affyret to skud fra et bomberør mod en patruljebil, der holdt for rødt lys i Silkeborg.

Eksploderede få meter fra patruljebil

Skuddene eksploderede få meter fra patruljebilen, der blev ramt af fragmenter.

Den 18-årige er nu sigtet for at have skudt fyrværkeri mod patruljen efter straffelovens paragraf 119 b. Det sker på baggrund af signalement, observationer og videoovervågningsbilleder.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede 3. december at indføre en ny, selvstændig bestemmelse i straffeloven - paragraf 119 b - om angreb med genstande (herunder sten og fyrværkeri) på personer i offentlig tjeneste eller hverv.

Reglerne blev strammet efter en række hændelser for et år siden i primært København, hvor der blandt andet blev fyret fyrværkeri af mod politibetjente.

Straffen for at affyre fyrværkeri mod personer på gaden – uanset om det er myndighedspersoner eller almindelige borgere - blev derfor fra 15. december 2020 skærpet med en tredjedel.