Mette Frederiksen: Overvej at droppe din aftale nytĂĄrsaften

Mette Frederiksen opfordrer danskerne til at overveje at droppe nytĂĄrsaftaler.

De skærpede restriktioner i Danmark på grund af coronapandemien bliver forlænget frem til 17. januar.

Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag på et pressemøde.

- Lad mig sige det meget klart. Situationen i forhold til smittetal, indlæggelser og dødsfald er nu mere alvorlig, end den var i foråret.

Opfordrer til at overveje at aflyse nytĂĄrsaften

Statsministeren advarede om, at den røde kurve, som regeringen flere gange har advaret om på tidligere pressemøder, kan blive til virkelighed, hvis ikke der bliver slået hårdt ned.

- De ofre, vi bringer i vores sociale liv nu, er helt afgørende for, at vi får brudt smittekæderne og får reddet menneskeliv, lød det fra Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen kom også med en opfordring til danskerne om at overveje at aflyse aftaler nytårsaften - og holde det antal man ser på få personer fra den nærmeste omgangskreds.

- Med den situation vi er i nu med en reel nedlukning af Danmark de kommende uger. Med de kæmpe omkostninger, det kommer til at have. Så er det i vores øjne ikke rimeligt, hvis en nytårsfejring betyder, at der kommer mere smitte.

- Vi skal ikke for en festlig aften sætte alt det andet over styr, lød det fra statsministeren.

Brostrøm: Ikke en skam at gå tidligt i seng nytårsaften

Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, opfordrede også til, at danskerne holder sig til så få personer som muligt nytårsaften.

Han oplyste, at Sundhedsstyrelsen anbefaling er, at hvis man har lavet aftaler nytĂĄrsaften med personer, som man ikke plejer at se, sĂĄ aflys dem.

- Det er ikke en skam at gå tidligt i seng nytårsaften, lød det fra Søren Brostrøm.

Ifølge rigspolitichef Thorkild Fogde vil politiet nytårsaften være til stede i bybilledet i hele landet for at håndhæve forsamlingsforbuddet.

Mette Frederiksen: Ikke længere end højst nødvendigt

Mette Frederiksen forklarede på pressemødet, at regeringen kun har valgt at forlænge restriktionerne i to uger for at undgå at lukke ned længere tid end nødvendigt.

- Så snart vi kan løfte restriktionerne, vil vi gøre det, sagde hun.

- Det er et under, hvor godt vi er kommet igennem sommeren, sensommeren og det allerførste af vinteren. Det siger sig selv, at vi ikke skal lukke et samfund ned, før det er nødvendigt at lukke det ned, sagde hun.